A hétköznapi banalitások artistái

Tasnádi István abszurd zenés játékát, a Paravarietét Tasnádi Csaba állítja színpadra a Pinceszínházban.

A reflektorfénybe ezúttal egy hétköznapi család tagjai kerülnek. Az előadásban egy showműsor részeként, cirkuszi mutatványok formájában, jelenetről jelenetre tárulnak elénk a mindennapi életük történései. Lehet erőművész a nagybevásárlásból hazatérő háziasszony és szó-zsonglőr a félrelépését ügyesen kimagyarázó férj. A közönséges élet csak úgy válik elviselhetővé, ha akrobatikus mutatványnak tekintjük annak minden megunt, lapos pillanatát. A mindennapi élet trivialitása válik attrakcióvá a Paravarieté világában.

p20.jpgKovács Vanda és Kaszás Gergő a Paravarieté előadásában (fotók forrása: Pinceszínház)

A hétköznapok artista hőseit Kovács Vanda, Némedi Árpád, Kaszás Gergő és Blahó Gergely kelti életre a Pinceszínház színpadán. A zenéket Szemenyei János szerezte, a koreográfiákat Bóbis László készítette. Az előadás rendezője Tasnádi Csaba.

Tasnádi István 1996-ban a Bárka Színház  egyik alapító tagja volt, 1996-tól 2001-ig dramaturgja, 2001-től 2007-ig a Krétakör Színház rezidens drámaírójaként dolgozott. Művei – köztük a Közellenség, a NEXXT - Frau Plastic Chicken Show, a Hazámhazám, a Feketeország, a Nézőművészeti Főiskola, a Finito, a Fédra Fitness, a Kupidó, a Cyber Cyrano és az East Balkán – rendszerint nagy sikerrel szerepelnek a színházak műsorán. 2012-től a nagy népszerűségnek örvendő Terápia című tévésorozat vezető írója. Idén ősszel az általa rendezett Memo című tévéfilmjét Európa legjobb televíziós filmjének választották a Prix Europa fesztiválon.

                 Kovács Vanda / Az előadás fotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Nem ez az első alkalom, amikor Tasnádi Csaba darabját testvére állítja színpadra a Pinceszínházban. A teátrum 2015. őszén ugyanebben a felállásban mutatta be Finito című művét, amely elnyerte a VIDOR fesztivál és a Thália Színház Humorfesztiváljának több díját.

A Paravarietét december 2-án este 7 órakor mutatja be a Pinceszínház, ezt követően december 7-én és 11-én látható ugyanott. A december 7-ei előadást közönségtalálkozó és könyvbemutató követi a szerző, a rendező és a színészek társaságában.

(Forrás: Pinceszínház)

süti beállítások módosítása