Megvan, hogy kik viszik tovább a Stafétát

Megvan az a nyolc budapesti független produkció, amely összesen 20 millió forintos támogatást kap a Fővárostól. Pass Andrea harmadik alkalommal is sikerrel pályázott.

Idén ősszel harmadik alkalommal hirdette meg a Budapest Főváros Önkormányzata a Füge Produkció lebonyolításában a STAFÉTA pályázatot, melynek célja a Budapesten bemutatásra kerülő független színházi, tánc, újcirkusz és összművészeti kezdeményezések támogatása oly módon, hogy az önálló alkotói munkásságának első öt évében járó fiatal alkotók és alkotói csoportok számára további megmutatkozási lehetőséget és anyagi forrást biztosít.

csopkep.jpgA győztes pályázók (fotók: Toldy Miklós)

A Staféta Gálára, vagyis a 2017-es pályázat eredményhirdetésére idén nem a Jurányiban, hanem hagyományteremtő módon – továbbadva a stafétát – új helyszínen, a Trafó Klubban, a dunaPart keretében került sor. Utóbbi annak apropóján, hogy több stafétás előadás – Rózsavölgyi Zsuzsa 1.7, Ördög Tamás Csehov, Fülöp László Schrödingerre várva és Pass Andrea Napraforgó című rendezése – bekerült a független magyar kortárs tánc és színházi terület legizgalmasabb alkotásait felvonultató platform programjai közé.

A 2017-es felhívásra 82 pályamű érkezett, melyből a szakmai konzulensek 14-et juttattak tovább a kuratórium elé. A pályázati keretösszeg növekedésének köszönhetően – mely idén 20 millió forintot jelentett a tavalyi 18 millióhoz képest – a kuratórium eggyel több, vagyis 8 pályázatot tudott anyagi támogatásban részesíteni.

pb300271.jpgHegymegi Máté, az egyik nyertes a Staféta Gála utáni fogadáson

A győztes pályázatok

Znajkay Zsófia 2, 7 millió forintot kapott Rendezői változat című projektjéhez, amelyet 2018. október 5-én mutatnak be a Szkénében. 

A STEREO Akt 2, 5 millió forintot nyert el a Jurányiban, 2018. február 26-án bemutatásra kerülő, Védett férfiak című projektjéhez.

Hegymegi Máté Woyzeckjét 2, 2 millió forinttal támogatja a Staféta, az előadás bemutatójának tervezett időpontja 2018. július 8., helyszíne a Szkéné.

Pass Andrea 2, 7 millió forintot nyert el az Eltűnő ingerek című előadásra, amelyet 2018. október 27-én mutatnak be a Trafóban.

Daoud Dániel, Kliment János, Somló Dávid és Szabó Veronika közös projektje, a Tesz-Vesz Város 2, 3 millió forintos támogatást kapott, az előadás bemutatója a tervek szerint 2018. november 5-én lesz a Trafóban.

Vadas Zsófia Tamara, Tóth-Márton Emil és Gryllus Ábris 2,2 millió forintos támogatással vághat bele NIBIRU munkacímű előadásába, amelynek a tervezett bemutatója 2018. november 23-án lesz a Trafóban.

Kurta Niké és Tési Dóra 2,7 millió forintos támogatást nyert el Küszöb munkacímű projektjére, amely a tervek szerint 2018. december 1-én látható első alkalommal, a Jurányiban.

Kelemen Kristóf Sz. dosszié című munkája 2,7 millió forintos támogatás mellett 2018. december 7-én mutatkozik be a Trafóban. 

(Forrás: FÜGE)

süti beállítások módosítása