Miért sírt a hal?

Az izraeli gyermekelőadás kevés eszközzel, annál több játékos fantáziával mesél az állatokról a Hatszín Teátrumban. Többek között arról, miért sírt a hal.

Két színésznő ad elő öt történet, mutat meg egy élénk és elképesztő világot. A gyerekek betekintést kapnak Oded Burla papírból készült, bizarr állatainak életébe. Hogyan reagál a zsiráf, amikor a holló felajánlja neki, hogy csomót köt a nyakára? Ki képes szerelembe esni a skorpióval? És főként, miért sírt a hal?

izraeli_mese.jpgMiért sírt a hal? (forrás: Hatszín Teátrum)

 „Négyesben mentünk színházba, két felnőtt, egy öt- és egy nyolcéves gyerek. Mind a négyen imádtuk az előadást, az első pillanattól az utolsóig. Az előadás a jó színház minden kritériumát teljesítette; kevés eszközzel, óriási fantáziával tesz boldoggá minden nézőt” – mondta az előadásról Miki Gurevitz, a jeruzsálemi Khan Színház művészeti vezetője.

A Gólem Színház és az Izraeli Kulturális Intézet vendégelőadása, amely nagy sikerrel szerepelt a haifai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon és a jeruzsálemi Nemzetközi Bábszínházi Fesztiválon, 3 éves kortól ajánlott.

mese.jpg

A Miért sírt a hal? december 17-én délelőtt 11 órától látható a Hatszín Teátrumban –  héber nyelven, magyar narrációval.

(Forrás: Gólem Színház)

süti beállítások módosítása