Porogi Ádám főszereppel jelentkezik be a Radnóti Színházba

Kováts Adéllal, Lovas Rozival és Nagy Viktor Dániellel Tennesse Williams Üvegfigurák című darabjában fog szerepelni, amelyet december közepén állít színpadra Valló Péter.

Magyarországon ritkán látható darabot mutat be december közepén a Radnóti Színház. Valló Péter rendezi Tennessee Williams: Üvegfigurák című négyszereplős színdarabját. Porogi Ádám friss társulati tagként játssza benne Tomot, aki visszaemlékezik arra az időszakra, amikor még anyjával, Amandával (Kováts Adél) és testvérével, Laurával (Lovas Rozi) élt. Negyedik játszótársuk Nagy Dániel Viktor, aki Jimet alakítja az előadásban.

uvegfigurak_nyiltproba_brozsekniki26_web.jpgPorogi Ádám az előadás nyílt próbáján (fotók: Brozsek Niki)

Az alkotók szerint Tennessee Williams műveinek fő témája örökérvényű, ma is aktuális: a hamis vagy igaz álmokkal, vágyakkal és gyöngeséggel terhes emberek vívódása szemben a céltudatosan törekvők elérhetetlen társadalmával.

Tennessee Williams a színészi jutalomjátékokat kínáló Üvegfigurákkal aratta első nagy színházi sikerét, és az 1945-ös bemutató után elnyerte a New York-i Színikritikusok Körének díját. A darab alapján filmadaptációk születtek (több amerikai, egy indiai és egy iráni), és olyan híres színésznők játszották el Amandát színpadon és filmvásznon, mint Katharine Hepburn vagy Jessica Lange

uvegfigurak_nyiltproba_brozsekniki12_web.jpgPorogi Ádám, Kováts Adél és Lovas Rozi a nyílt próbán

Mikor a darabot bemutatásra javasoltam, arra gondoltam, hogy ezt a történetet milyen jó lenne annyi év után újra elmesélni, itt Pesten. Mert olyan régen nem mesélte el senki. Pedig nagyon jó történet. Poros, portalan, azt én nem tudom. Csak azt, hogy érvényes. Különösen ott, ahol nyomorúság van. Kívül és belül. Ahol szegénység van, és hiány. Nem a fülledt atmoszféra, nem a fojtogató délszaki klíma teszi naggyá Williams műveit, hanem a deprimáló társadalmi viszonyok közötti reménytelen, és mégis felemelő küzdelem hiteles ábrázolása” – mondta a daraválasztásról Valló Péter rendező. 

(Forrás: Radnóti Színház)

süti beállítások módosítása