Sasvári Sándor Zrínyi Miklóst énekel és játszik Egerben

A Zrínyi 1566 című rock musical egy esetleges politikai gyilkosság szálait boncolgatja.

1566. szeptember 7. Véget ér Szigetvár ostroma. Mindössze három várvédő marad életben. Köztük Cserenkó, aki később megírta a szigetvári ostrom hiteles történetét. Bár néhány dologról, úgy tűnik, inkább hallgatott. Például arról, hogy miért állt egy török janicsár, Lahib a biztos győztesek oldaláról a halálba induló magyarok mellé? 

sasvari_sandor.jpgSasvári Sándor az előadásban (fotók: Gál Gábor)

Elindul egy nyomázás. A török nagyvezír, Mehmed, és tőle függetlenül az osztrák fővezér, Salm, megpróbálja kideríteni, hogy Zrínyi hősi helytállásának mi lehetett a mozgatórugója. Az ostrom ideje alatt játszódó cselekmény egymás mellé rakott momentumai végül felvetik a kérdést: lehet, hogy a világtörténelem egyik politikai gyilkosságának vagyunk tanúi? 

Moravetz Levente-Balásy Szabolcs-Horváth Krisztián-Papp Zoltán: Zrínyi 1566 című rockoperáját, december 8-án mutatja be a Gárdonyi Géza Színház. Az előadásban az egri teátrum tánctagozata, a GG Tánc Eger is közreműködik. 

nagy_szilvia_topolanszky_tamas_dimanopulu_afrodite.jpgNagy Szilvia, Topolánszky Tamás és Dimanopulu Afrodité

2009-ben, Szigetváron, hagyományteremtő célzattal mutatták be a Zrínyi 1566 című musicalt, de most először kerül a közönség elé kőszínházban. 

(Forrás: Gárdonyi Géza Színház)

süti beállítások módosítása