A Homo Ludens Project most Kafkával játszik

A Homo Ludens Project Franz Kafka Átváltozás című művét állítja színpadra Benkő Imola Orsolya rendezésében. 

Alkotóközösségünket a játékos, önfeledt gyermeki szemléletmód inspirálta: szabad játék a különböző művészeti ágakkal, szabad játék műfajokkal, látszólag összeegyeztethetetlen témákkal, nevetséges, megvetett vagy épp szimpatikus figurákkal, kritikus társadalmi helyzetekkel, játék a valósággal, játék a színházzal - olvasható a társulat önvallomása honlapjukon.

atvaltozas_fb_oldal_borito.jpg

A független színházi műhely a következő levelekkel szólítja meg a potenciális nézőket: 

Kedves Emberek! 

Grete Samsa vagyok, a bátyám, Gregor nevében kereslek Benneteket, mert szegénynek nem áll módjában írni most.

Az én - sokszor túlságosan is izgatott - bátyám utazóügynök, és saját történetének darabkáit szeretné a figyelmetekbe ajánlani egy színházi előadás formájában! Valami olyasmit hablatyolt még, nem értettem teljesen, hogy ebben a történetben minden édesen csillog és csilingel, de a cukormáz mögött valami rettenetesen keserű íz fészkelte be magát. És hogy ezen az estén még a cukorbaba is kimutatja vicsorgó foga fehérjét. Nem értem e gondolatait, de Ti biztosan! Gyertek, nézzétek meg az én szörnyeteg testvérkémet! 

puszi: Grete 

Tisztelt Emberek! 

A semmirekellő fiam nevében írok. Vegyétek meg a történetét, mert különben a családunk anyagi helyzete veszélybe kerül, ez az állapot már tarthatatlan! Valaki őt magát is megvásárolhatná! Nehezen viseljük már! 

Tisztelettel: Egy kétségbeesett Apa és Anya 

Drága Embertársaim! 

Sokat mondani most nem tudok, csak ígérni, hogy egy új világot mutatok nektek! 

Szeretettel: Gregor Samsa

Az előadásban Szilágyi Szabolcs alakítja Gregor Samsát, húgát Stefanik Kata, apját Petrács Gábor, anyját pedig Mezei Tímea eleveníti meg. 

Előzetes jegyvásárlás esetén egy jegy áráért ketten nézhetik meg az előadást. A lefoglalt jegyeket december 15-ig kell átvenni. Jegyelőjegyzés a homoludensproject@gmail.com e-mail címen. 

Az Átváltozás december 18-án látható a ZUG színház és művészeti tetthelyen (Szeged, Gyertyámos utca 4.), este 7 órától.

(Forrás: Homo Ludens)

Kapcsolódó cikkek

Régi-új színtér nyílott Szegeden

süti beállítások módosítása