Két táncelőadásával is útra kel az M Stúdió

Bezsán Noémi Jóemberek és Fehér Ferenc Kampf című koreográfiájával indulnak el, utóbbi a társulat első szlovákiai bemutatkozása.

Az M Studio első alkalommal mutatkozik be Szlovákiában december 18-án, előtte pedig két belföldi vendégjátékot is tartanak, Marosvásárhelyen és Gyergyószentmiklóson lépnek színpadra december 11. és 12. között a Jóemberek című előadással.

joemberek_fotobarabaszsolt_6d05-4683.jpg        Jóemberek (fotó: Barabás Zsolt)

A társulat újra műsorra tűzi a Bezsán Noémi koreográfiájában készült Jóemberek című táncelőadását, amelyet december 11-én, este fél 8-tól Marosvásárhelyen, a Nemzeti Színház kistermében, december 12-én, este 7 órai kezdéssel pedig Gyergyószentmiklóson, a Figura Stúdió Színházban mutatnak be.

A rendezőt Mihail Bulgakov A Mester és Margarita című regényének egyik alapgondolata inspirálta, mely szerint „rossz ember nincs a világon” – minden ember jó, senki sem rossz, csak boldogtalan. Az érzetek és képek kollázsából épülő produkció, amelyben az emberek közötti találkozások lehetőségeit kutatja, Bezsán Noémi első közös munkája az M Studio társulatával. Az előadás művészeti tanácsadója Bocsárdi László, díszlet- és jelmeztervezője Kiss Zsuzsanna, a zenét Ádám Rebeka szerezte, zenei munkatársak Ádám Julcsi és Ferencz Áron.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával decemberben első alkalommal látogat el Szlovákiába az M Studio. Kassán lépnek színpadra a Fehér Ferenc által rendezett Kampf című előadással, amely a Thália Táncestek rendezvénysorozat keretében lesz látható december 18-án, este 7 órától. A ’Kampf’ szó jelentése harc, azaz protokolláris küzdelem a ranglétrán való felfelé jutásért. Az előadás a kortárs tánc nyelvén, játékos formában jeleníti meg hétköznapi vívódásainkat, gúnyolódással, hatalmi játszmákkal szembeni kiszolgáltatottságunkat. A 2013-ban készült produkció az M Studio történetének egyik legsikeresebb előadása, ezidáig több mint 60 alkalommal – köztük számos romániai és magyarországi fesztiválon – játszották.

mstudio_kampf_foto_jakab_lorant_01.jpg        Kampf (fotó: Jakab Lóránt)

A vendégjátékok mellett Sepsiszentgyörgyön december 9-én a Jóemberek című előadást, 14-én és 26-án a Frenák Pál rendezésében készült To_R című produkciót, december 21-én és 27-én pedig a Háromszék Táncegyüttessel közösen bemutatott Csillagösvény népe című előadást játsszák.

(Forrás: M Stúdió)

Kapcsolódó cikkek

Tizenkettedik évadát kezdi az M Studio
Frenák Pál az M Stúdióban koreografál

süti beállítások módosítása