Nincs karácsony Diótörő nélkül

E.T.A. Hoffmann meséje alapján született meg a Diótörő és Egérkirály című musical, amely most Békéscsabáról egy előadás erejéig Budapestre látogat. 

A családi musical a zene, a tánc és az élőszó hármasával meséli el a Diótörő történetét. 

diotoro_es_egerkiraly1.jpgDiótörő és Egérkirály (fotók forrása: Békéscsabai Jókai Színház)

Karácsony éjjelén sok varázslat történhet, így hát az sem meglepő, hogy a játékok életre kelnek, és a fából faragott Diótörő vezérletével harcba indulnak az őket megtámadó gonosz Egérkirály és félelmetes egérserege ellen – akik már elveszítették az emberek szeretetét. Diótörő az elvarázsolt Mantonate hercegnő megmentésekor változott át diót törő fabábbá. Így került, Marika legnagyobb meglepetésére, játékként a karácsonyi ajándékok közé. Marika szeretete, hűsége és kitartása végül ismét valóságos emberré változtatja őt, megmutatva, hogy a szeretet a legfontosabb és legkülönösebb dolog a világon, amiért minden eszközzel meg kell küzdenünk – olvasható az előadás színlapján. 

A varázslatos történetet Szomor György rendezésében, látványos vetítésekkel kiegészítve állítják színpadra, melyet Hajdu Anita koreográfiája, Egyed Zoltán díszletei és Papp Janó jelmezei teszik kerek egésszé. A főszerepekben Vastag Tamás, Gubik Petra, Békefi Viktória, Szomor György, Gerner Csaba és Fehér Tímea látható. 

diotoro_es_egerkiraly3.jpgDiótörő és Egérkirály

Az előadás december 17-én tekinthető meg a Papp László Budapest Sportarénában, délután fél 3-as kezdéssel. 

A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójának csapata idén jótékonysági partnerként csatlakozott a programhoz. A jótékonysági akció keretén belül bárki leadhatja az általa készített ajándékdobozát a www.ciposdoboz.hu oldalon olvasható listán szereplő gyűjtőpontok egyikén. A  1355-ös adományvonal hívásával pedig további 300 Ft-tal járulhatnak hozzá a támogatók az akció sikerességéhez.

süti beállítások módosítása