Várják a nevezéseket a VERSÜNNEP Fesztiválra

A Versünnep Alapítvány fesztiváljára három kategóriában lehet nevezni. 

Karinthy Frigyes (1887-1938) halálának 80 évfordulója, Petri György (1943-2000) születésének 75. évfordulója, Nagy László (1925-1978) halálának 40. évfordulója, Lőrincze Lajos (1915-1993) halálának 25. évfordulója  tiszteletére, a Versünnep Alapítvány meghirdeti a VERSÜNNEP 2017 Fesztivált. 

Kategóriák:

1. Vers – és prózamondás
2. Énekelt vers, versmegzenésítés
3. Képző-, és/vagy filmművészeti alkotás

A nevezéseket beadhatják:

- színművészek és előadóművészek, hivatásos zeneszerzők (komoly zenében felsőfokú végzettséggel, könnyű zenében szakirányú végzettséggel), valamint hivatásos hangszeres és énekes előadóművészek, zenekarok,

- művészeti egyetemek valamint szakirányú közép-és felsőoktatási és könnyűzenei képző intézmények 19. életévüket betöltött hallgatói.

- hivatásos képző- illetve filmművészek, felsőfokú vagy szakirányú végzettséggel rendelkezők, illetve

- művészeti egyetemek valamint szakirányú közép-és felsőoktatási, valamint képző intézmények 19. életévüket betöltött hallgatói. 

Egy nevező több kategóriában is jelentkezhet. 

Részletes kiírás az 1. kategóriában 

Az 1. kategóriában kötelezően három mű nevezendő, amely lehet vers, próza, publicisztika. A nevezett művek közül: 
- egy Nagy László által írt mű
- egy Karinthy Frigyes, vagy Petri György által írt mű,
- egy kortárs magyar költő, illetve író verse, vagy prózai műve. 

A nevezett művek nem haladhatják meg egyenként az öt perc mondási időt. A választott művek szövegét kérjük a nevezéshez mellékelni!

 

Azok jelentkezését várjuk, 
- akik hazánkban, vagy határon túl élő, hivatalos minősítéssel rendelkező színművészek vagy előadóművészek. (A nevezéshez kérjük csatolni a végzettséget igazoló hivatalos okirat másolatát)

- akik hazai és határon túli Színművészeti Főiskola vagy Egyetem hallgatói, továbbá hivatalosan bejegyzett művészeti intézmény (akadémia, stúdió, tanoda stb.) színész hallgatói. (A nevezéshez kérjük mellékelni az érintett intézmény hivatalos igazolását.) 

Részletes kiírás a 2. kategóriában 

A 2. kategóriában kötelezően két művel kell nevezni, komoly vagy könnyűzenei stílusokban: 
egy Nagy László, vagy Karinthy Frigyes, vagy Petri György, alkotásának megzenésített változata (feldolgozása),
egy kortárs magyar költő, író művének megzenésített változata. 

A versmegzenésítéseket (önálló zenei kompozíciókat), illetve már megkomponált versmegzenésítések előadóit várjuk.

- Nevezhetnek végzett és tanulmányokat folytató zeneszerzők önállóan (ez esetben előadót is kell hozniuk magukkal a versenyre), valamint előadókkal közösen, de saját előadással is. A műveknek a versenyen élő előadásban el kell hangozniuk, kottát nem fogadunk el.

- Végzett vagy tanulmányokat folytató előadóművészek (szóló ének, ének- bármilyen összeállítású kísérettel, vagy együttes, kórus) is jelentkezhetnek saját, vagy más szerzők által komponált versmegzenésítéssel. 

A versenyre minimum 5, maximum 10 perces műsorral lehet nevezni, a megadott időhatárokon belül tetszőleges számú versmegzenésítéssel. A zsűri zeneszerzői és előadói díjakat is odaítélhet. A nevezéskor kérjük a megkomponált művek szövegét, időtartamát elküldeni, valamint a produkció előadóit is feltüntetni. Az előadóktól szintén kérjük az énekelt vers szövegét, időtartamát, és a zeneszerző nevét megjelölni. Továbbá kérjük csatolni a végzettséget-, vagy tanulói jogviszonyt igazoló dokumentumot!

Részletes kiírás a 3. kategóriában

A 3. kategóriában kötelezően egy művel kell nevezni, amely
- Nagy László, Karinthy Frigyes, Petri György, vagy egy kortárs költő által ihletett képzőművészeti-, vagy filmművészeti alkotás. 

A nevezéseket beadhatják:
- Hivatásos képző- illetve filmművészek, felsőfokú vagy szakirányú végzettséggel rendelkezők, illetve

- művészeti egyetemek valamint szakirányú közép-és felsőoktatási, valamint képző intézmények hallgatói.

A 3. kategóriában nevezett alkotásokat digitális formában kérjük! 

A jelentkezéskor minden esetben kérjük, hogy végzettségét, vagy a jelenlegi tanulmányok igazoló okiratát mellékelni. (Együttesek részéről elegendő 1 hivatásos igazolást küldeni.) 

Jelentkezési határidő: 2017. december 31. vasárnap, 24.00 óra. 

A jelentkezéseket az alábbi címre várjuk: versunnep@gmail.com vagy postai úton: VERSÜNNEP ALAPÍTVÁNY 1136 Budapest, Pannónia utca 46/a. 1 em. 1. 

Információt a versunnep@gmail.com, címen kérhetnek az érdeklődők. Kapcsolattartásra használható a facebook.com/versunnep oldal is. 

Az elődöntőkre 2018. február-márciusában kerül sor, különböző magyarországi és határon túli helyszíneken. A részletekről a jelentkezések regisztrálása után értesítjük az érintetteket. 

A döntőt 2018 áprilisában a Nemzeti Színházban rendezzük. 

DÍJAK 

Minden kategóriában több, nagy értékű pénzjutalom, fellépési lehetőség, képzőművészeti alkotás és ajándéktárgy kerül odaítélésre. 

FELHÍVÁS ISKOLÁK, CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE 

A fesztivál hivatalos programjához az év folyamán bármikor kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola vagy civil szervezet, oly módon, hogy jelentkezésével vállalja egy amatőr versmondó verseny megrendezését, lehetőleg a kiírásban szereplő témaköröknek megfelelően, de nem kötelezően. A szervezők biztosítják egy szakember delegálását az adott zsűribe. A verseny időpontját minden intézmény maga határozhatja meg. A versenyek nyertesei közül, a zsűri döntése alapján, az arra kiválasztottaknak lehetőséget kínálunk produkciójuk előadására, versenyen kívül, a hivatásos fordulók valamelyikén. Továbbá a kategóriánkénti nyerteseknek 2018 júniusában seregszemlét rendezünk a Pesti Vigadó Sinkovits Kamaraszínpadán, ahol a résztvevők jutalmakban részesülnek, valamint a zsűri döntése alapján szakmai továbbképző táborban vehetnek részt. 

A részvételhez szintén szükséges a nevezés és szándéknyilatkozat elküldése, a versunnep@gmail.com címre. A nevezésnek a tartalmaznia kell a jelentkező adatait, továbbá, hogy mikor, hol, és milyen korosztályban kívánja a versenyt megrendezni. 

A nevezési lapot és szándéknyilatkozatot a www.versünnep.com honlapról lehet letölteni.

süti beállítások módosítása