Cseke Péter vezetheti tovább a kecskeméti Katonát

A jelenlegi igazgatót a város közgyűlése egyhangú szavazással, tartózkodás és ellenszavazat nélkül választotta meg a teátrum élére újabb öt évre.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a napirendi pont tárgyalásakor hangsúlyozta: az önkormányzat által felkért szakmai bizottság Cseke Péter pályázatát támogatta 9:0 arányban.

cseke_vagva.jpg                                           Cseke Péter

A felkért szakmai bizottság indoklásában kiemelte: A teátrum Cseke Péter irányításával színvonalas előadásokat hozott létre, betöltötte városi és regionális szintű színházi feladatkörét, eredményesen szolgálta közönségét, szakmai körökben növekvő megbecsülést szerzett. A pályázó személyét, vezetői kvalitásait a társulat tagjai és a szakma is nagyra értékelte, értékeli. Cseke Péter célkitűzése és törekvése számos új kezdeményezés nyomán arra irányul, hogy kecskeméti Katona József Színház mostanra kialakított sokszínű műsorpolitikája megmaradása mellett további együttműködéseken keresztül tovább erősítse az intézmény hazai és nemzetközi jelenlétét, szakmai elfogadottságát – olvasható a szakmai bizottság értékelésében.

Cseke Péter újabb megbízatása 2018. augusztus 1-jétől 2023. január 31-ig tart.

(Forrás: Katona József Színház, Kecskemét)

süti beállítások módosítása