A nap fotója - Háború és béke

Az orosz Alekszandr Bargman állította színpadra Tolsztoj monumentális regényét a Vígben Király Dániel, Bach Kata és Wunderlich József főszereplésével.

A Háború és békét Lev Tolsztoj fő művének tekintette, melyet már a korabeli közönség is rajongással fogadott. A regény családtörténeteiben a legfontosabb szereplők közül Pierre Bezuhov Napóleon-rajongóból a háborútól megundorodva válik az élet szentségét hirdető emberré. Barátja, Andrej herceg a háború és felesége halála után találkozik Natasa Rosztovával, mindent elsöprő szerelmük a világirodalom legkülönlegesebb szerelmes párjává emelte őket.

                ifj. Vidnyánszky Attila és Király Dániel / Toldy Miklós fotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

A Háború és béke csodálatos regény, ami engem is megváltoztatott, és megváltoztatja a világot is körülöttem” – mondja Alekszandr Bargman, az előadás rendezője.

A díszletet Anvar Gumarov tervezte, aki a Földrengés Londonban látványterveit is jegyzi. A jelmeztervező Pusztai Judit, aki a Bargmannal közös legutóbbi munkájáért, a Szentivánéji szexkomédia jelmezeiért elhozta az idei Vidor Fesztivál Pulcinella-díját. Az előadás zenéjét Mester Dávid szerezte.

Az előadást december 16-án este 7 órai kezdettel mutatta be a Vígszínház, a Háború és béke ezt követően 17-én, 18-án és 29-én, valamint 2018 januárjában további hat alkalommal látható.

süti beállítások módosítása