Lépésről-lépésre – A kortárstánc következő generációja lép fel a Trafóban

A Budapest Kortárstánc Főiskola táncosai ismét betáncolják a Trafó összes terét december 20-án este.

A főiskola növendékei rendszerint a karácsony előtti napokban és az évad végén mutatják be legújabb táncaikat a Kortárs Művészetek Házában. A diákok saját utakat járnak be, lépésről-lépésre haladnak önmaguk feltérképezésének, megismerésének útján.

gaja1801-.jpgGaja Caruso, Julija Pecnikar és Till Jenewein (forrás: Trafó)

A Budapest Kortárstánc Főiskola előadása a következő év felvételizőinek is segíthet abban, hogy átfogó képet kapjanak az iskoláról, illetve a Lépésről-lépésre táncosainak szavaival élve: megtapasztalják saját határaikat, de lehetőségeiket is. Látható lesz az elsőéves hallgató, Yrsa Heijkenskjöld szólója, de vegyes összetételű, nagyobb lélegzetű produkciókban sem lesz hiány.

 „Érdekelnek azok a mindennapi helyzetek, amikor az erkölcs egyéni értelmezése és az önmegvalósítás erkölcstelen viselkedéshez vezet. Nem szeretem, amikor az emberek bántanak másokat. Nem szeretem, amikor az emberek bántanak engem. És azt sem szeretem, amikor én bántok másokat. Az az igazság, hogy állandóan ez történik” – vallja Alja Branc, aki az Erkölcstelen emberek gyártása (Manufacture of immoral people) című darabot jegyzi.

lol-dsc_0086-yrsa-heijkenskjo_ld-ma_solat.jpgYrsa Heijkenskjöld a LOL előadásában (forrás: Trafó)

 „Az önsegítő kézikönyvek a modern világban a problémamegoldás népszerű formái. Iránymutatásul szolgálnak a modern ember számára, hogy magával és másokkal könnyedén foglalkozhasson. Orvossá, anyává, legjobb baráttá, kutyasuttogóvá, sámánná, szeretővé alakítanak minket. Magam próbáltam már többször is, de egyszer sem sikerült modern sámánná válnom. Mint egy óda, megalkottam a saját önsegítő kézikönyvemet, ami – a maga öntudatlanságával – végig vezet az úton belső önmagamhoz” – mondja koreográfiájáról Ivona Medić, a Self Manual című darab alkotója.  

A Lépésről-lépésre est programja

Stúdió – 19:00
Szász Zsófi: Zenebona (3)
Dániel Attila : Piramisjáték (6)
Alejandra Rosas : Facetas (7)
Alja Branc : Manufacture of immoral people (15) 

Nagyterem – 20:00
Jacsó Anna: Shy (13) 
Virva Torkko: Issue (15) 
Vágner Orsolya: Szösszenetek (10) 
Franziska Doffin: Kocka (13) 
szünet
Ivona Medic: Self Manual (15) 
Vágner Orsolya: Vampire (3) 
Gaja Caruso: Pigeons (15) 

Klub – 21:30
Yrsa Heijkenskjöld: LOL (5)  
Julija Pecnikar: Yugo Machina (15)

Az est szerkesztő-rendezője Angelus Iván, a Budapesti Kortárstánc Főiskola vezetője.

(Forrás: Trafó)

süti beállítások módosítása