Jubileumi mustrát rendez a 25 éves Kolibri Színház

9 nap alatt 18 előadás minden korosztálynak – zömük saját, de néhány partnerszínház produkciója is látható lesz január 21. és 29. között. 

Fennállásának 25. évfordulója alkalmából a Kolibri Színház nagyszabású showcase programot rendez, amelynek célja, hogy bepillantást nyújtson a színház két és fél évtizedes művészeti tevékenységébe, sajátos, korcsoportok szerint kialakított repertoárjába, valamint találkozási lehetőséget teremtsen a művészek, a szakma és a közönség számára. 

this_is_not_europe.jpgThis is (not) Europe

A Jubileumi mustrán a Kolibri Színház társulata háromszor három napban, korcsoportokra bontva – Small Size Fesztivál a 0-6 éveseknek, Mesék és Opera az 5-12 éveseknek, Platform Shift+ Fesztivál a 12+ korosztálynak – mutatja be széles repertoárjából a színház művészi törekvéseit reprezentáló előadásait. 

Az aktuális saját darabokon túl bemutatkoznak a nemzetközi együttműködésekben résztvevő partnerszínházak is: a Small Size - Performing Arts for Early Years projekt tagjaként a Ljubljana Puppet Theatre Somewhere Else (Valahol máshol) című előadásával, valamint a Platform Shift+ képviseletében a portugál Teatro O Bando és a francia Théâtre Massalia  This is (not) Europe című koprodukciója. A külföldi vendégfellépők sorát gazdagítja a Dél-Afrikai Köztársaságból érkező Pillowfort Theatre a legkisebbeknek szóló PATCHWORK című produkcióval és a Rijeka Puppet Theatre, akik a Wanda Lavanda című előadásukat hozzák el az ünnepi rendezvényre. 

kolibri_25_mustra_sajto_kep.jpg

A Kolibri Színház 25 éves jubileuma alkalmából rendezett mustra alcíme: Találkozások. Az előadások után lehetőség nyílik találkozni az alkotókkal és a közreműködőkkel, a szakma képviselőivel, valamint a Kolibri előadásaihoz kapcsolódó könyvkiadókkal és ügynökségekkel. A külföldi vendégprodukciókat magyar és nemzetközi meghívott vendégek részvételével szakmai kerekasztal-beszélgetések követik. 

2018. január 22-én – a magyar kultúra napján, Cseh Tamás születésének 75. évfordulóján – Szevasz, Tamás! - Cseh Tamás emlékest a Kolibriben címmel koncertet tartanak az egykori zenésztársak az Ad libitum együttes, Másik János és a színház művészeinek közreműködésével. 

A Jubileumi mustra ideje alatt, a nemzetközi Small Size Napok keretében 2018. január 28-án a Tekergő, 29-én pedig a Kippkopp és Tipptopp című előadásokat tűzik műsorra a Kolibri Fészekben. 

A részletes program itt olvasható.

(Forrás: Kolibri Színház)

süti beállítások módosítása