Heisenberg – Benedek Miklós és Ullmann Mónika jutalomjátéka a Hatszín Teátrumban

Az Orlai Produkciós Iroda idei első bemutatója Szabó Máté rendezésében, Ullmann Mónika és Benedek Miklós szereplésével látható a Hatszín Teátrumban.

Simon Stephens, Nagy-Britannia egyik izgalmas kortárs alkotójának darabja először kerül színpadra Magyarországon.

heisenberg.jpgUllmann Mónika és Benedek Miklós az olvasópróbán (fotók: Takács Attila)

Ami a történetet illeti: zsúfolt pályaudvaron egy nő megpillant egy idős férfit, és hirtelen ötlettől vezérelve a nyakába csókol. Alex, a hetvenes hentes és Georgie, a negyvenes pincérnő beszélgetni kezd. Lassan, minden logika és társadalmi konvenció ellenére rájönnek: nekik dolguk van egymással. A találkozás alapjaiban forgatja fel az életüket, és végül nagy utazásra is vállalkoznak, hogy utolérjék életük elmulasztott lehetőségeit.

Szórakoztató, elgondolkodtató és tartalmas előadás, amely kortól függetlenül megérint minden nézőt – ajánlják az előadást az alkotók.

Simon Stephens 2007 óta jól ismert drámaíró Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és az egyik legtöbbet játszott angol nyelvű író Németországban. Két műve, a Harper Regan és a külföldön többszörösen díjazott, A kutya különös esete az éjszakában magyar színpadokon is bemutatkozott már.

szabo_mate.jpgSzabó Máté rendező az olvasópróbán

A darabot Zöldi Gergely fordította magyarra, az előadás díszlet- és jelmeztervei Cziegler Balázs munkája.

Az előadás bemutatója január 24-én lesz, ezt követően pedig február 1-én, 11-én és 27-én látható a Hatszín Teátrumban. Minden alkalommal este 7 órától. 

(Forrás: Orlai Produkciós Iroda)

süti beállítások módosítása