Holt lelkek a budapesti Katonában - VIDEÓ

Ma este mutatják be a Sufniban a Gogol regénye nyomán született előadást Dankó István rendezésében. Aki kíváncsi, most akár bele is nézhet.

„Ez a művem nem azzal ijesztette meg Oroszországot és keltett felzúdulást országszerte, hogy eltárta sebeit és rejtett betegségeit, és nem is azzal, hogy elképzelték a diadalát ülő gonoszság és a szenvedő ártatlanság megrázó képeit. Erről szó sincs... Az egésznek a kisszerűsége volt az, ami ijesztően hatott” – írta Gogol a darab korabeli fogadtatásáról.

holt_lekek_sufni_domolky_daniel_print_018.jpgElek Ferenc és Mészáros Blanka a Holt lelkek előadásában (fotó: Dömölky Dániel)

Szakonyi Károly  Gogol Holt lelkek című regényéből készült​ komédiáját Dankó István írta színpadra, aki a társulat színésztagja, és aki egyben rendezte is az előadást. Az előadás szereplői: Elek Ferenc, Mészáros Blanka, Lestyán Attila és Vizi Dávid. A díszlet és a jelmezek Kálmán Eszter munkái. 

Dankó Istvánnak ez az első rendezése. „Dankó Istvánnak nagyon sok olyan megnyilvánulása szokott lenni egy próbafolyamat során, amelyekből az derül ki, hogy igen hamar és pontosan megérti a rendezői szándékot, közben pedig ő is nagyon jó javaslatokkal áll elő. Ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik őt arra, hogy maga is kipróbálhassa magát rendezőként. Egyelőre csak egy próbarészletet láttam a készülő Holt lelkekből, de kíváncsian várom István bemutatkozását” – mondta korábban Máté Gábor igazgató a készülő előadásról a Fideliónak.

Az előadás a ma esti premiert követően január 7-én, 14-én, 18-án és 23-án, valamint február 12-én, 17-én és 18-án látható a Sufniban. 

(Forrás: Katona József Színház)

süti beállítások módosítása