Egy társadalmi szatíra és egy Shakespeare dráma a Mu Színházban

A Terninál Workhouse egy Vonnegut novellát, a győri RÉV Színház és a KB35 Inárcs Shakespeare Othellóját állítja színpadra.

Isten hozott a majomházban / Terminál Workhouse

Valahol a jövőben járunk. De minden a múltban kezdődött, amikor a nemzeti kormányok születésserkentő propagandája olyan jól sikerült, hogy a Föld koordinálhatatlanul túlnépesedett és képtelenné vált fenntartani az addigi rendszert. A megalakult Világkormány új intézkedéseket vezetett be: a mindenki számára kötelező Erkölcsi Születésszabályozást, és az Önkéntes Öngyilkos-szalonok intézményét. Az új rendszer az emberiség egészének érdekeit nézi. Az új rendszer működik. Az új rendszerben mindenki elégedett. Vagy mégsem… - olvasható a színlapon.

majom.jpg                      Illusztráció

Az előadás főbb szerepeiben Hajmási Dávid, Ullmann Mónika és Gerlits Réka látható. Rendezője Dömötör Tamás.

Az Isten hozott a majomházban premierje január 8-án lesz a Mu Színházban, este 8 órától.

othello / RÉV Színház, KB35 Inárcs

A vidéki független szféra két képviselője, a KB35 Inárcs és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat koprodukciójában, William Shakespeare Othellójával olyan témákat érintenek, mint a xenofóbia, manipuláció vagy a családon belüli erőszak. A két csoport története jó pár helyen keresztezte egymást, legyen szó Balassagyarmatról, Inárcsról vagy épp a MU Színházról, ahol első közös bemutatójukra készülnek.

 „JAGO: Láthatsz sok görnyedő hülyét, ki kedvét leli a nyomorult szolgaságban, s ha megvénül, kirúgják. Korbácsot a becsületes baromnak! És vannak olyanok is, akik színlelik a hűséget a főnökhöz, jól meghíznak a zsírján, és ha már vastagra bélelték kabátjukat, maguk urai lesznek; s igazuk van! Ilyennek vallom jómagamat is. Csak a látszat visz saját célom felé!” 

majom.jpg

Othello idegen. Mert idegenként gondolnak rá, mert gyűlölik, mert félnek tőle.
Desdemona lázad. A rendszer, az apja, a kérők ellen.
Rodrigo fizet. Jagonak, mindenért, az életével.
Cassio bohém. Iszik, mulat, öl.
Emilia szeret. Egy férfit, egy másikat, az életét.
Brabantio átkoz. A lányát, az idegent, a létet.
Jago tervez. Bosszút, Othello ellen.

Az előadás főbb szerepeit Balla Richie, Bálint Betty és Nagy Zsolt Zsozsa alakítja. Az előadás rendezője Szivák-Tóth Viktor és Balla Richie.

Az Othello január 19-én és 20-án látható a Mu Színházban, este 8 órai kezdéssel.

(Forrás: Mu Színház)

süti beállítások módosítása