Két nap alatt két bemutató Kecskeméten

Tegnap Michael Frayn Függöny fel! című komédiáját mutatták be, ma Csehov Ványa bácsiját állítják színpadra a kecskeméti Katona József Színházban.

Michael Frayn komédiája bepillantást enged a kulisszák mögé. Hogy nem nyílik a díszletajtó. Hogy eltűnt a kellék. Hogy hisztis a művésznő. Hogy hol a művészúr. Hogy az asszisztens meg az ügyelő. Hogy elfogyott a kávé. Hogy összeomlott a rendező. Hogy rossz a darab. Hogy jó a darab. Hogy van-e darab.

Függöny fel! / Walter Péter előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

A legenda szerint a szerző fejéből akkor pattant ki a színdarab ötlete, amikor egy barátja előadásán unatkozott: Mennyivel érdekesebb lehet az, ami a színfalak mögött történik.

A főbb szerepekben Danyi Judit, Zayzon Zsolt, Orth Péter és Dobó Enikő látható. Az előadást Szente Vajk rendezte. 

A Függöny fel! bemutatója tegnap volt a kecskeméti Katona nagyszínpadán. Ezt követően további tizenkét alkalommal látható ebben a hónapban. 

120 évvel ezelőtt látott napvilágot Anton Pavlovics Csehov egyik legnépszerűbb színműve, a munkába fásult zsémbes agglegény, Ványa bácsi története. Elhunyt húga lányával él a birtokon, melyről lemondott, hogy támogassa nagyra tartott sógorát, a nyugalmazott egyetemi tanár Szerebjakovot. Egyhangú, de nyugodtnak legkevésbé sem mondható életük elfojtott érzelmek, ki nem mondott szavak okozta feszültségekkel teli, a fő probléma mégis a féltékenység. Ványa reménytelenül szerelmes Szerebjakov gyönyörű feleségébe, Jelena Andrejevnába, aki még mostohalánya, Szonja vágyának tárgyát, Asztrovot is az ujja köré csavarja.

                 Hajdú Melinda, Nagy Viktor és Kocsis Pál / Walter Péter fotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

A Ványa bácsi főbb szerepeit Nagy Viktor, Hajdú Melinda, Hegedűs Zoltán és Bognár Gyöngyvér alakítja. A díszlet- és a jelmeztervek Vereckei Rita munkái. Dramaturg: Kovács Kristóf. Az előadás rendezője Szász János.

A bemutató január 6-án, este 7 órától lesz a Ruszt József Kamaraszínházban. Majd január 7-én, 16-án, 19-én és 24-én látható ugyanott, minden esetben este 7 órai kezdéssel. 

(Forrás: Katona József Színház, Kecskemét)

süti beállítások módosítása