Ami a látványtervezést illeti – Antal Csaba és Szűcs Edit voltak a legjobbak

A Látványtér 2017 szakmai kiállítás alkotói szavazták meg maguk közül az év díszlettervezőjét és jelmeztervezőjét.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága a Látványtér 2017 szakmai kiállításának finisszázsa keretében adta át Az Év Díszlettervezője és Az Év Jelmeztervezője szakmai díjakat. Az Év Díszlettervezője elismerést Antal Csaba kapta, aki a székesfehérvári Vörösmarty Színház Carmen című előadásának, illetve a Vígszínház Hamletjének terveivel nevezett a versenyre. Az Év Jelmeztervezője pedig Szűcs Edit, ő a Miskolci Nemzeti Színház La Mancha lovagja és a Trafó Autonóm zóna előadásának jelmezeivel mérettette meg magát.

carmen_dusa_bela.jpgCarmen (fotó: Dusa Gábor)

2017-ben is megrendezték a magyar látvány-, díszlet- és jelmeztervezők reprezentatív szakmai kiállítását. Az alkotók által benyújtott különleges és változatos pályaművek hiteles képet nyújtanak a magyar színházművészet elmúlt évadjának képző- és iparművészeti aspektusairól. A tárlat rendkívül színes és gazdag anyaga nemcsak látvány-, díszlet- és jelmezterveket, maketteket, előadásfotókat, videofelvételeket, illetve filmrészleteket, de bábokat, maszkokat, elkészült jelmezeket, és még sok más meghatározó látványelemet, jellegzetes bútorokat, tárgyakat és kellékeket is tartalmaz.

Az alkotók egymás munkáira szavazhattak. Kiállítók: Antal Csaba, Árvai György, Bagossy Levente, Balla Ildikó, Bárdosi Ibolya, Berzsenyi Kriszta, Boros Lőrinc, Bozóki Mara, Bujdosó Nóra, Giliga Ilka, Hermann Anett és Pajor Patrícia, Horesnyi Balázs, Horváth Jenny, Bianca Imelda Jeremias, Kentaur, Khell Csörsz, Khell Zsolt, Kőszeghy Flóra, Klimo Péter, Nagy Fruzsina, Nagy Viktória, Németh Anikó, Sárdi Zoltán, Szendrényi Éva, Szűcs Edit.

Az esemény kurátora immár nyolcadik éve Balla Ildikó, a díjakat idén Kovács Patrícia színésznő adta át. 

Videóinterjú

(Forrás: Vörösmarty Színház)

süti beállítások módosítása