Kálmán Imre Cirkuszhercegnője a Margitszigeten

A nagyoperettet Szabó Máté, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője állítja színpadra, Dobó Enikő és Miller Zoltán, illetve Eperjesi Erika és Szőcs Artur főszereplésével. 

A margitszigeti nagyszínpad idén 80 éves történetének kezdeteitől jelen levő egyik legkedveltebb zenés szórakoztató színpadi műfaja, a nagyoperett Kálmán Imre egyik népszerű darabjával tér vissza több mint egy évtized kihagyás után a nyári színház repertoárjába. 

dobo-horz.jpg   Dobó Enikő és Miller Zoltán

Írtam már olyan operetteket, ami színházban, színház előtt, színház mögött játszódtak, most olyat szeretnék írni, amelyik egy cirkuszban játszódik – vezette fel új darabötletét alkotótársainak Kálmán Imre 1925-ben, mely után fél évvel nagy sikerrel be is mutatták azt, először Bécsben – ahol több mint 300 előadásos szériát futott be – majd Budapesten, Párizsban, Londonban, Szentpéterváron, egy éven belül pedig a New York-i Broadway-en is..

A Cirkuszhercegnő, mint valamennyi operett olyan merész, olykor valószerűtlennek tűnő, sőt gátlástalan álmodozásból szőtt mese, amit a valóság sokszor fanyar, sokszor keserű ízei fűszereznek. A történetet ráadásul nemcsak légtornászok, bohócok és állatidomárok népesítik be, hanem gyönyörű hölgyek, titokzatos arisztokraták, és sebzett szívű katonatisztek is. Ebben a mesében a cirkusz világa mögött felsejlik az arisztokrácia vonzó, de rejtett hazugságoktól sem mentes titokzatos élete, a tét pedig nem más, mint a mindent elsöprő és felülíró szenvedély, a tiltott, vágyott, de az életben meglehetősen ritka boldogság megtalálása. 

A Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös bemutatóját július 20-án és 21-én, két alkalommal láthatja a budapesti közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. 

(Forrás: Miskolci Nemzeti Színház)

süti beállítások módosítása