Állatok farsangja századszor

A veszprémi Kabóca Bábszínház világlátott babaszínházi előadása az ünnepi alkalommal saját telephelyén lesz látható.

A Kabóca Bábszínház évek óta tagja a nemzetközi ernyőhálózatnak, a Small size – big citizensnek, amely fő profilja, hogy a hat év alatti gyermekek számára hozzon létre színházi előadásokat, hogy a művészeti élményekkel való első találkozások különlegesek legyenek. Minden évben kiemelt eseménye a Small size napok, amely idén január 26. és 28. között kerül megrendezésre. Ez alkalomból az Állatok farsangja című előadását játssza a színház, 28-án vasárnap, délelőtt 10 órakor.

mvi_4211_mov_still002.jpgBenkő Zsuzsanna és Miller Patrik kezei az Állatok farsangja előadásában (forrás: Kabóca Bábszínház)

A babaszínházi előadásban a tárgyak „farsangolnak” Camille Saint-Saëns zenéjére és Kolozsi Angéla rendezésében. Tyúkok, kakasok, máskor vízi állatok vagy vadlovak, csigák bukkannak fel a színpadon, miközben egy bolondos oroszlán és egy nyúl próbál eligazodni az állatokká váló tárgyak, kesztyűk, kendők, zoknik világában. A gyermekek fantáziáját igyekeznek megmozgatni, és a résztvevők szeme előtt teremtődő képet a zenével szorosan összekapcsolni.

Az előadás látványvilága Csóka Eszter munkája, a benne szereplő színészek: Benkő Zsuzsanna és Miller Patrik.

(Forrás: Kabóca Bábszínház)

süti beállítások módosítása