Két úr szolgája Egerben

Az egri Gárdonyi Géza Színház Kiss József rendezésében mutatja be Goldoni komédiáját. 

A jómódú Federigo Rasponi, akinek Pantalone a lánya, Clarice kezét ígérte, meghal párbajban egy Florindo nevű ifjú által. Clarice és szerelme, Silvio, azonnal eljegyzik egymást. Ám ekkor beállít Truffaldino, s bejelenti kint várakozó urát, Federigo Rasponit. Ám a jelenlévő fogadós rögtön felismeri a magát Federigónak kiadó Beatricét, Federigo húgát, aki azért jött Velencébe, hogy a büntetés elől menekülő szerelmét, Florindót megkeresse. Közben Truffaldino egy másik úr szolgálatába is elszegődik, aki ugyanabban a fogadóban száll meg, s aki nem más, mint a fent említett Florindo, aki szerelméhez hasonlóan mit sem tud a pimasz szolga csínytevéseiről – ami a cselekmény indulását illeti. 

d_kom20180122023.jpgKét úr szolgája (fotó: Komka Péter / MTI)

A „komédiát arra találták ki, hogy kijavítsa a hibákat, és nevetségessé tegye a rossz szokásokat" – írta Carlo Goldoni a XVIII. század derekán. Az előadást Horesnyi Balázs díszlettervei, valamint Rátkai Erzsébet jelmeztervei alapján Kiss József rendezte. A főbb szerepekben Várhelyi Dénes, Nagy Barbara, Tunyogi Péter, Radvánszki Szabolcs és Babócsai Réka látható. 

A Két úr szolgáját január 26-án mutatja be az egri teátrum, este 7 órai kezdéssel. Ezt követően január 27-én (két alkalommal), 30-án (két alkalommal) és 31-én, valamint február 1-én (két alkalommal) és 16-án látható a Gárdonyi Géza Színház nagyszínpadán.

(Forrás: Gárdonyi Géza Színház, MTI)

süti beállítások módosítása