Rangos európai fesztiválokon szerepel a Bandart Társulat

Lengyel Katalin táncművész-koreográfus és Tóth-Zs. Szabolcs újmédia művész évek óta hoznak létre különleges látványvilágú előadásokat.

Ezekben a színházat a legújabb interaktív technológiákkal ötvözik.

A Bandart ezúttal az Ann-Droid című előadását viszi február 21-én a spanyolországi FestivalFETEN-re, majd két nappal később a Kilkenny Animated Festival-ra az Ann-Droidot és a Dancing Graffiti-t. Az írországi fesztivált az immár háromszoros Oscar-díj jelölt Cartoon Saloon rendezi, és a meghívás a magyar vizuális művészet újabb nagy elismerése.

ann-droid_bandart_web_01.jpgAnn-Droid (forrás: Hatszín Teátrum)

A Bandart nem ismeretlen a nemzetközi művészeti életben: négy kontinensen csaknem száz fesztiválon vettek már részt, és számos elismerésben részesültek. A magyar közönség az RTL Klub Hungary’s Got Talent című műsorában is láthatta őket, ahol a zsűri Aranygombbal jutalmazta első produkciójukat.

Jelenleg a Hatszín Teátrumban látható az Ann-Droid című előadásuk. A XXI. századi Pinokkió-átiratban a nézők szeme láttára egy rajzfilm elevenedik meg, amelyben hús-vér szereplők mozognak együtt apró robotokkal és a háttér animációval, így keltve 3D filmérzetet. Az előadás legközelebb február 10-én látható a Hatszín Teátrumban délután 3 órától, majd március 18-án két alkalommal is, délelőtt 11 órától, illetve délután 4 órai kezdettel.

(Forrás: Hatszín Teátrum)

süti beállítások módosítása