A MASZÍN ötnapos fesztivált indít útjára tavasszal

Az öt erdélyi társulatot magába tömörítő Magyar Színházi Szövetség a MAFESZT áprilisi elindítása mellett kétnapos technikus-képzést is tart márciusban. 

A Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN) tagszínházai: a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, az Aradi Kamaraszínház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház. A fél évvel ezelőtt alakult színházi szövetség elnöksége az Aradi Kamaraszínházban tartott gyűlést január 27-én. 

harag.jpg           A MAFESZT helyszíne: a szatmárnémeti Északi Színház

A tagszínházak képviselői kiértékelték a szövetség 2017-es évi tevékenységét, megbeszélték az idei esztendő első félévének a terveit, illetve döntöttek a szervezet grafikai arculatáról, mely a MASZÍN hamarosan induló honlapján kerül bevezetésre. 

A tervek szerint a tavaly novemberben szervezett műszaki workshop folytatásaként, egy újabb kétnapos technikus-képzésre kerül sor 2018. március 19-én és 20-án Nagyváradon. Április 19. és 24. között pedig útnak indítják az első MASZÍN-fesztivált, a MAFESZT-et, amelynek a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata lesz a házigazdája. Az ötnapos tervezett rendezvény a tagszínházak előadásainak seregszemléjét, és egy neves rendező által vezetett színész-workshopot foglal magába. 

(Forrás: MASZÍN)

Kapcsolódó cikkek

Szövetséget hozott létre öt erdélyi magyar színház
Színházi műszaki-technikai továbbképzést szervez a MASZÍN Nagyváradon
A színházi szakma aggódik a csíkszeredai kulturális átszervezések miatt - A MASZÍN közleménye

süti beállítások módosítása