Füge produkciók vendégeskednek Székesfehérváron

Három Füge előadás is vendégszerepel a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

Dosztojevszkij nagyregényét, a Karamazov testvérek történetét Laboda Kornél rendezésében láthatja a fehérvári közönség, februárban és márciusban pedig Pass Andrea két Staféta nyertes előadása is bemutatkozik. A Napraforgó egy a maga módján boldogtalan család, a Bebújós pedig négy szülő, négy gyerek és egy óvó néni történetét meséli el.    

karamazov / január 31. 19.00

Utazol egy körülbelül negyvenötezer pudos villamoson. Futnak alattad a verszták. Csak bámulsz ki bután a fejedből, nézed a nyírfák táncát a végtelen sztyeppén. A Blahán fölszáll az ördög. Olyan másfél rőf. Jön és néz. És tudod, hogy megfog. Mert nincs jegyed. Egy pópával is megtörtént ez. Aztán elment, és nem találták. De végül megtalálták. Így jár az, aki nem halt meg, de még él. 

kar_borcsok_mihaly.JPGLazók Mátyás, Adorjáni Bálin és Jankovics Péter a Karamazov előadásában (fotó: Börcsök Mihály)

Az előadás szereplői: Adorjáni Bálint, Orosz Ákos, Lazók Mátyás, és Jankovics Péter. Rendezője Laboda Kornél. 

Napraforgó / február 15. 19.00

Ez egy vidéki kisvárosban játszódó történet, ami az iskola, a templom és a belvárosi pláza vonalán mozog. Ha létezik polgári dráma, akkor ez amolyan kispolgári darab. Egy fiatal pár, egy nem működő házasság, egy ház, amelyet el fognak veszíteni és egy elhatalmasodó betegség. A szőnyeg alá söpört kudarcok, ki nem mondott vádak, elfojtott indulatok mérgezik az otthon légkörét. Az egymástól elhidegült pár a problémáktól kábultan éli mindennapjait, amit egy tíz éves gyermek éberen figyel.

Történetünk felnőtt szereplői beteljesületlen vágyakat vonszolnak magukkal nyugtalan életünk során, megoldások helyett átváltoztatják személyiségüket, van, aki furcsa betegségeket produkál, hogy érthetetlen tünetek mögé rejtőzzön el a világ és önmaga elől. A Napraforgó című előadás egy kortünetre fókuszál, amelynek nemcsak tragikumát mutatja meg, hanem abszurditásából adódó humorát is, a felnőttek és a gyerekek szemszögéből egyaránt.  

napraforgo_ea_domolky_daniel_print_001.jpgPetrik Andrea és Pető Kata a Napraforgóban (fotó: Dömölky Dániel)

Játsszák: Pető Kata, Petrik Andrea, Formán Bálint, Sztarenki Dóra, Kárpáti Pál, Tolnai Hella, Kőszegi Mária és Hajduk Károly. Az előadás rendezője és szerzője Pass Andrea. 

Bebújós / március 23. 19.00

A féltő apukák és az aggódó anyukák gondosan választottak óvodát gyermekeiknek. Az óvónő megbízható, jó pedagógus, a többi szülő szintén rendes ember, nyugodtan ott lehet hagyni a gyerekeket ebben a biztonságos közegben. Problémák persze mindenhol adódhatnak. Még ebben az álom oviban is, ahol a nagycsoportosok furcsa dolgokat kezdenek el játszani.  A felnőttek viszont nagyon figyelnek, nem hagyják, hogy baj történjen, ezért nyomozásba fognak, hogy megtudják, kitől ered a bűnös játék. Négy szülő, négy gyerek és egy óvó néni. Egy gyerekjátékról szól majd az egész. De komolyan is vehetik. 

beb_1_domolky.JPG  Schruff Milán, Formán Bálint, Petrik Andrea, Herczeg Adrienn és Réti Adrienn a Bebújósban (fotó: Dömölky Dániel)

Játsszák: Petrik Andrea, Herczeg Adrienn, Schruff Milán, Formán Bálint, Réti Adrienn. Rendezője és szerzője: Pass Andrea.

(Forrás: FÜGE)

Kapcsolódó cikkek

„Üvöltött már a mellettünk lévő sátorban Kiss Tibi és a Lovasi” (Karamazov)
Petrik Andrea: „Élvezet ezekkel a szavakkal játszani” (Napraforgó, Bebújós)
Mit csinál a gyerek, ha játszik? - Kritikák a Bebújósról
A drámaírónő, akit fuvolistának szántak és rendező lett - interjú Pass Andreával
Schruff Milán: „Hamar kiderült, hogy semmiképp sem szabad hangicsálni” (Bebújós)
Már az oviban is baj van - Előadásajánló a Bebújoshoz
Megvan, hogy kik viszik tovább a Stafétát

 

süti beállítások módosítása