Ki lesz az idei év titánja?

Harminchét pályázóból hatan vághatnak neki az V. TITÁNium Színházi Projekt négyhónapos mentorprogramjának.

Ötödik alkalommal hirdette meg a Füge Produkció a TITÁNium Színházi Projekt pályázatát, melyre idén is olyan fiatal színházi alkotók (rendezők, dramaturgok, látványtervezők, színházi csapatok képviselőinek) jelentkezését várták, akik egy alkotói koncepció megvalósítása mellett szeretnének alaposabb ismeretet, illetve tapasztalatot is szerezni egy produkció kivitelezésének a folyamatáról, annak egyes lépéseiről.

ti35_nemes_a_cel.jpg

A négyhónapos mentorprogram keretében – február 1-től május 30-ig – a kiválasztott alkotói koncepciók kidolgozása mellett a mentoráltak megismerkednek többek között a produkcióvezetés, a pályázat- és költségvetésírás, a színészegyeztetés és a sajtózás feladataival. A mentorprogram május végén egy prezentációval zárul, ahol a résztvevőknek be kell mutatniuk a program moduljain szerzett ismereteik alapján újraírt pályamunkájukat. A zsűri ezután választja csak ki azokat az előadásterveket, melyek a 2019-es naptári évben kerülhetnek bemutatásra.

A beérkezett 37 pályázatot a Füge munkatársai – egy külső zsűritag felkérésével – bírálták el, a döntésük alapján az V. TITÁNium Színházi Projekt mentorprogramjának résztvevői: Bán Bálint, Gábor Sára, Kenéz Henrik Ágoston, Kovács Domokos, Mayer Bernadette Németh Nikolett és Totobé Anita.

(Forrás: FÜGE)

süti beállítások módosítása