Sikeres évet zárt tavaly a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház

2505-tel nőtt a bérletesek száma, és a teátrumban megrendezésre kerülő Vidor Fesztivál is Minősített Fesztivál lett.

A bérletesek közül, a teátrum tájékoztatása szerint, egyre többen képviselik a színház által kiemelten fontosnak tartott fiatalabb korosztályt. A nemrég lezárt Vidám bérlet 350 tulajdonosa pedig még tovább növeli a bérletesek táborát. A nettó jegybevétel 2017-ben közel 30 százalékkal nőtt a korábbi évhez képest, 2014-hez viszonyítva pedig 48 százalékkal.

szinhaz_1.jpgMóricz Zsigmond Színház

A Magyar Fesztivál Szövetség évzáró szakmai napján adták át a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program tanúsítványait. A megújult rendszerű minősítés a szakmai garancia és minőség-biztosítás szerepét is betölti. A minősítés szempontjai széles skálán helyezkedtek el: többek között az önálló, markáns, karakteres koncepció, jól elkülöníthető tematika meglétét, a fellépők, közreműködők által képviselt színvonalat, a programokat érintő és egyéb technikai újításokat, a fesztivál újszerűségét és kreatív útkeresését értékelték, és például azt is, vannak-e a fesztiválra készített produkciók, ötletek, melyek inspirációt adnak a terület fejlődéséhez.

Az értékelésben a helyszíni tapasztalatokon kívül magas szerep jutott a honlapnak, marketing és egyéb információs dokumentumok minőségének is. Ezeknek az elvárásoknak megfelelve lett a Vidor Minősített Fesztivál, mellyel együtt a szervező Móricz Zsigmond Színház megkapta az ezt igazoló logó használati jogot is.

Kirják Róbert igazgató korábban azt is bejelentette, hogy a Nyíregyházi Spartacusszal aláírt megállapodás folytatásaként megújították együttműködési megállapodásukat a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft.-vel, így az idei évadra bérlettel rendelkezők ezentúl újra ötven százalék kedvezményre jogosultak az NB.I./B. osztályú felnőtt férfi kosárlabda csapat és az NB.I. osztályú felnőtt női röplabda csapat hazai mérkőzéseinek jegyáraiból. Az együttműködés alapján az egymásnak nyújtott kölcsönös lehetőségekkel szeretnék, hogy még inkább összekapcsolódjon Nyíregyházán a sport és kultúra.

(Forrás: Móricz Zsigmond Színház)

Kapcsolódó cikkek

Ismét indul a Táncfarsang a Móricz Zsigmond Színházban

süti beállítások módosítása