100 hang meséje a szép Pesti Erzsiről

Száz pesterzsébeti hangja meséli el azt a történetet, hogyan nőtt ki egy szép, fiatal lány testéből a városrész megannyi lakójával, valós történeteivel és helyszíneivel.

A csodaszép Pesti Erzsiről szóló mese, akinek el kell menekülnie a csúf Ördög tomboló dühe elől, a Csili Művelődési Központ megnyitásának 100. évfordulójára készült.

Pesti Erzsi meséjét Jeli Viktória író-dramaturg írta meg valós történetekre, dokumentumokra, több tucat interjúra támaszkodva. Minden motívum, karakter, történetszál mögött megtörtént események, létező személyek állnak, elősegítve ezzel a hely emlékének rögzítését és továbbélését. 

100_hang_meseje_csili_muvelodesi_kozpont.jpgA kezdeményezés imázsfotója (forrás: Csili Művelődési Központ)

Több mint száz civil ember olvasta fel a mese egy-egy szakaszát a városrész központjába helyezett, a kerület iránt egyébként is elkötelezett képzőművészek által megtervezett konténer-stúdióban. A hangfelvételekből – a mese történetének kronologikus sorrendjében összeállítva – elkészült a hangjáték, mely több mint száz pesterzsébeti hangján szólal meg Árvai György hangtervező alkotásában.

A hanganyagra épülő, ingyenesen látogatható színházi bemutatót február 13-án, este 6 órától láthatják a nézők a Csili Művelődési Központban, amelyhez egy némafilm is készült. A hang- és vizuális elemek mellett az élő színészi játék is fontos szerepet kap a bemutatón. Igazi közösségi eseményt ígérnek a szervezők, amelyen a művészek mellett a közösség tagjai egyszerre mint nézők, szereplők és alkotók lesznek jelen.

(Forrás: Csili Művelődési Központ)

süti beállítások módosítása