Erotika – a zaklatáson túl

Vénusz virrasztása címmel, a zaklatási botrányokra reagálva interjúkból merítő novellákat és fotókat tartalmazó erotikus kötet készül, amelyben színésznők is szerepelnek.

Legutóbb Pokorny Lia színész, Vizin Viktória operaénekes és Uhrik Teodóra táncművész, tánc pedagógus is csatlakozott Horgas Péter és Várkonyi Judit kezdeményezéséhez, amely a 2017-es zaklatási botrányokat követően a maga méltóságában és szépségében kívánja ábrázolni az erotikát.

Várkonyi Judit írásaihoz az írói fantázián felül ezúttal interjúk adják az alapot. A színésznők, művészek, médiaszemélyiségek felkérése még zajlik, ám az interjúsorozat február 14-én elkezdődik.  A beszélgetéseket a megszólalók részvételével fotózás követi, amely a lehető legintimebb képi ábrázolásra törekszik majd. A képek alkotója Kállai-Tóth Anett fotográfus. 

kallai-toth_anett_varkonyi_judit_horgas_peter.jpgVárkonyi Judit, Horgas Péter és Kállai-Tóth Anett (fotó: Kállai-Tóth Anett)

Az album aktualitását a 2017-es zaklatási botrányok adják; az alkotók az erotikát tisztelettel, méltósággal, a maga szépségében kívánják láttatni, és megmutatni, hogy a nyílt vagy rejtett sebek finomsággal, tapintattal, kultúrával is gyógyíthatók. 

Az irodalmi és vizuális tartalom a szerkesztők ígérete szerint markáns érzékiséget és szellemiséget sugárzó alanyok köré épül. A felkérést már elfogadta Fodor Annamária, Járó Zsuzsa, Magyar Éva, Oláh Ibolya, Szőlőskei Tímea és Tóth Enikő is, de a névsor néhány jeles művésszel még bővül.

Szeretem Várkonyi Judit munkáit, egyszerűen ezért szerettem volna részt venni a projektben. Másrészt azért is, mert annyi minden történik velünk, és fontos emlékeztetni arra, hogy az erotikához köthető érzések elsősorban gyönyörűek. És mert soha nem szabad elfelejtenünk, hogy nők vagyunk” – nyilatkozta Pokorny Lia

horvath_judit.jpgPokorny Lia (fotó: Horváth Judit)

Az erotika, testiség elemelt megjelenítése mellett a könyv izgalmas titoktár is egyben, mert – amellett, hogy a művészek közös fotón is láthatók majd – nem derül ki, hogy melyik novella kinek a valós történetére épül és melyik totális fikció, ahogyan a fotókról sem lehet majd megállapítani, hogy melyik meztelen testtáj kihez tartozik.

Uhrik Teodóra Kossuth-díjas balettművész a készülő albummal kapcsolatban úgy fogalmazott: „Néha jó megszabadulni a titkainktól. Mi most átpakoljuk egy üvegdobozba, amely zárva van, mégis látszik”.

Az ötletgazda, Horgas Péter kulturális menedzser, látványtervező, csaknem 150 színpadi díszlet alkotója, tervezett televíziós csatornák számára, emellett ötven reklámfilm és kilenc játékfilm alkotóstábjában tevékenykedett. Várkonyi Judittal két projektben dolgoztak eddig együtt. Közösen készítették a Mindenki szerep? című fotósorozatot az Opera művészeivel (fotós: Kallos Bea), 2017 októberében pedig megjelentették a Kalandárium 2018-at, amely Várkonyi Judit tízmásodperces novelláit tartalmazza.

A szerző színházi sajtós, PR-szakember. Négy operai vonatkozású portrékötetet írt, első két könyvét az Európa Kiadó adta ki. Szépirodalmi alkotásaival 2017-ben jelentkezett, első írásai a Premier magazinban, az Élet és Irodalomban, valamint a Tekintet.hu online irodalmi folyóirat felületén jelentek meg. A Vénusz virrasztása címmel készülő erotikus kötet fotósa, Kállai-Tóth Anett szabadúszó színházi fotográfus, több teátrum és neves fesztivál felkérésére dolgozik folyamatosan.

süti beállítások módosítása