A premierek hónapja a Bethlen Téri Színházban

Három korábbi bemutatót követően az Élőkép Színház az együttérzés istennőjéről és a Mándy Ildikó Társulat macskákról szóló előadása mutatkozik be.

Miután Cserhalmi György harmadéves színművész szakos kaposvári osztálya érkezett a Bethlen térre, akik a Carmina Buranát mutatták be Blaskó Borbála rendezésében és koreográfiájával, majd a Góbi Rita Társulat Vibration című koreográfiáját láthattuk, illetve Ujszászi Dorottya jelentkezett SOS lebegés című munkájával, a Bethlen Téri Színház két újabb premiernek ad otthont még ebben a hónapban.

Tara teknője / Élőkép Színház / r: Bérczi Zsófia / február 21. 19 óra

Az Élőkép Színház a résztvevők számára kínált különleges belső és külső utazások mellett sajátos látványvilágú, meditatív előadásairól ismert. Kiindulópontjuk a keleti bölcselet. 

unnamed_6.jpg                           A Tara teknője imázsfotója (forrás: Bethlen Téri Színház)

Tara teknője az ősanya bölcsője, a szenvedéseinktől megszabadító, védelmező, gyógyító és tisztító tér. A Lepkévé váláshoz és az Élő felszínhez hasonlóan ebben az Élőkép-előadásban is az elasztikus anyag használatával ölt formát a lét közege és a benne keletkező, átalakuló majd megszűnő létezők – gondolatok, érzések és világot alakító erők – megnyilvánulásai, a morfománok. Színes formák mozgása, hangok rezgése által kérik az együttérzés istennője huszonegy alakjának védelmező és szabadító segítségét. Előadásukat a tudatlanság, a háborúk, a manipulatív erők okozta szenvedések megszűnése és az okok tudatosítása iránti igény kelti életre.

A macska neve / Mándy Ildikó Társulata / r: Mándy Ildikó / február 28. 19 óra

A macska, akinek több, esetenként hét vagy kilenc élete is van, sokaknak szolgált múzsaként, mint például Hemingway, Kosztolányi, Örkény, T.S Eliot, Csajkovszkij, Rossini, Fauré, Scarlatti és még sokan mások. A Mándy Ildikó Társulat történetei táncban (mozgásban), prózában, zenében mutatnak meg valamit a macskáról és emberről, a függetlenségről, a szabadságról, a macska-ember kapcsolatáról, ismert és kevésbé ismert írók, költők, zeneszerzők műveinek felhasználásával, 12 éven felülieknek. 

unnamed_7.jpg                           A macska neve imázsfotója (forrás: Bethlen Téri Színház)

A macskák titokzatosak, rejtélyesek. A macskák pont olyanok, mint mi emberek – olvasható az előadás színlapján.

(Forrás: Bethlen Téri Színház)

Kapcsolódó cikkek

Önismeret, rituálé és színház – a Szigeten (az Élőkép Színházról)
Játszani a szenttel (Élőkép Színház)

süti beállítások módosítása