A fiúk a liftben már csak ilyenek

Fehér Ferenc rendezésében mutatja be a sepsiszentgyörgyi M Studio a Lift – boys will be boys című produkciót kétszer két méteres térben. 

Fehér Ferenc táncművész-koreográfus ezidáig három sikeres produkciót jegyez az M Studio repertoárjában, a Kampf (2013), a Személyazonosság (2015) és A Jó, a Rossz és a K**va anyád (2016) című előadásokat rendezte a társulatnál. A most készülő Lift című produkciót a társulat közleménye szerint az előzőekhez képest még intenzívebb és innovatívabb mozgásvilág, illetve sajátos térhasználat jellemzi. 

lift-0126m.jpgLift - boys will be boys (fotó: Barabás Zsolt)

Az előadás kiindulópontja az irodaházak közege, az üzleti szféra világa, amelyben az emberek álarc mögé bújnak, és szinte soha nem lehetnek igazán önmaguk. Talán csak a liftben, ahol két emelet között kiengedhetik a gőzt, és üzletemberekből kis ideig újra gyerekekké, fiúkká válhatnak. A rendező-koreográfus hangsúlyozta, hogy az előadás elrugaszkodik a kiindulópontként szolgáló alaphelyzettől, így az értelmezési lehetőségeket nem szűkíti le az adott sztori keretei közé. „A lift a legkisebb olyan tér, ahol szorosan lehetünk egymás mellett anélkül, hogy kapcsolatba kerülnénk. A lift mindig tart valahová. Mehet fölfelé, mehet lefelé, de ha egyszer csak elakad, akkor bármi megtörténhet” – írják a szinopszisban. 

Fehér Ferenc ezúttal rendhagyó térhasználattal él, a három szereplő, Deák Zoltán, Szekrényes László és Veres Nagy Attila mindössze kétszer két méteres térben játssza az előadást. A kis játéktér olyan sűrített struktúrát és erőteljes dinamikát eredményez, amely egy percig sem hagyja pihenni sem a színészt, sem a nézőt. 

A Lift című előadást február 22-én, csütörtökön este 7 órától mutatják be a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncstúdióban. A premiert követően Sepsiszentgyörgyön február 24-én, március 10-én és 27-én, a színház világnapja alkalmával lesz műsoron az előadás, amelyet március 7-én Szabadkán, a Kosztolányi Dezső Színházban is bemutat a társulat. Az előadás 14 éven aluliaknak nem ajánlott. 

(Forrás: M Stúdió)

süti beállítások módosítása