Beszélgetés Rába Rolanddal és Nagy Dániel Viktorral

A Leszámolás velem című produkció után és kapcsán a másságról, illetve az előadásról beszélgethetünk a rendezővel és a főszereplővel a Jurányiban.

Rába Roland rendezővel és a főszereplővel, Nagy Dániel Viktorral a február 24-ei és a március 7-ei előadást követően kerül sor egy-egy kötetlen beszélgetésre a Jurányi Házban.

Edouard Louis meleg, feminin kisfiúként nőtt fel Franciaország egyik szegénynegyedében. Sérelmeit és régi énjét önéletrajzi könyvvel zárta le, célként azt is kitűzve, hogy azoknak is segít, akik bántották.

leaszamolas_foto.jpgNagy Dániel Viktor a Leszámolás velem előadásában (fotó: Fegyverneky Sándor)

Az lenne a jó, ha nem lenne téma az emberek mássága, hanem rájönnénk, hogy a sokszínűségből építkezni lehet. Bárhogy is szépítsük, még nem tartunk itt ebben az országban. A politikai közbeszédnek mindenképpen változnia kell, hogy az emberek ne a másságban lássák az ellenséget vagy a saját problémáik okát. Nem hiszem, hogy egy előadás, főleg egy ilyen szűkebb közönségrétegnek szóló előadás számottevően tud ezen változtatni, de azért csinál az ember színházat, hogy kimondjon valamit, ami neki fontos, beszéljen arról, ami szerinte probléma” – nyilatkozta korábban Nagy Dániel Viktor az előadással kapcsolatban.

A Leszámolás velem február 24-én és március 7-én is este 7 órától látható a Jurányiban.

(Forrás: jurányi Ház)

Kapcsolódó cikkek

„Nagyon sűrű és megrázó előadás lesz”

süti beállítások módosítása