Három politikusnő adja elő a Vagina monológokat

Ráadásul jobb és baloldaliak együtt. Persze nem Magyarországon, hanem Párizsban. Az előadás a MeToo kampányhoz és a nőnaphoz kapcsolódik.

Marlene Schiappa, a nők és férfiak egyenjogúságáért felelős államtitkár oldalán Roselyne Bachelot korábbi jobboldali egészségügyi miniszter és Myriam El Khomri, az előző baloldali kormány munkaügyi minisztere lép színpadra március 7-én a Bobino színházban.

Az est bevételét a nők elleni erőszak ellen küzdő egyik szervezetnek ajánlotta fel a színház. 

khom-horz.jpg            Myriam El Khomri, Roselyne Bachelot és Marlene Schiappa

A felkérést elsőnként Marlene Schiappa fogadta el, amikor az államfő feleségét, Brigitte Macront kísérte el a szexuális erőszakról szóló színházi előadásra. Az államtitkár javasolta partnerének a két korábbi tárcavezetőt.

Úgy éreztem, ennek így van értelme. Az ügy meghaladja a politikai hovatartozásunkat” – mondta a kormánytag, aki fontosnak tartja, hogy az előadást a jobb- és a baloldal népszerű politikusnőivel játssza.

Marlene Schiappa hívott fel. Tíz másodperc alatt igent mondtam” – hangsúlyozta Myriam El Khomri volt baloldali munkaügyi miniszter. Roselyne Bachelot-t, Nicolas Sarkozy volt elnök kormányának egészségügyi tárcavezetőjét pedig a rendező apja, Gérard Miller, a radikális baloldali kötődéséről ismert pszichoanalitikus kereste meg azzal, hogy elvállalná-e a szerepet. „Neki mondtam igen, régi barátom” – mondta Bachelot.

Az előadás napján a vörös díszletben a politikusnők fekete ruhát fognak viselnek, amelyen egy apró jel fog utalni a vér vörös színére.

Mindez része a tárcavezetői munkámnak. Edouard Philippe kormányfő a feladataim közé sorolta a kulturális küzdelmet is” – mondta Marlene Schiappa, aki nem fél a kritikáktól. „Akik nem szerettek minket, továbbra se fognak szeretni” – tette hozzá.

Az amerikai Eve Ensler női szexualitásról szóló darabját 1996-ban mutatták be a Broadway-n, azóta nagy sikerrel játsszák világszerte, több mint ötven nyelvre fordították le.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása