Plusz Apáca Show és Úrhatnám polgár a Szegedi Szabadtérin

Az öt, előre tervezett előadás mellett két másik alkalommal is látható lesz az Apáca Show, valamint a kis színpad nyári műsorát is meghirdették. 

A musicalt, melynek a filmhez képest új zenéjét az Oscar-díjas Alan Menken szerezte, eddig tizennyolc országban több mint hatmillió ember látta. Többek közt a Broadway és a Westend közönsége is. A soul- és diszkó-dallamokkal fűszerezett darabot Szente Vajk rendezi. A főbb szerepeket Feke Pál, Alföldi Róbert, Peller Anna Sári Évi és Molnár Piroska alakítja a Dóm tér színpadán. Az Apáca Show hetedik, augusztus 20-ai előadásnapra már válthatóak a jegyek a Fesztivál Jegyirodán és online is. 

a69i3778b_1.jpgA szegedi Dóm tér, a Szabadtéri Játékok fő helyszíne (fotó: Dusha Béla)

Új produkciót is hirdetett a Szegedi Szabadtéri. Molière népszerű komédiája, az Úrhatnám polgár kerül színre július 20-án, 21-én és 22-én, Parti Nagy Lajos nyelvi leleményekkel tarkított átiratában. Az alkotócsapat már ismerős lehet a szegedieknek, hiszen a szereplők és a rendező Herczeg T. Tamás nem először dolgoznak együtt. A REÖK Stúdiószínpadon ugyanez a stáb mutatta be 2017 tavaszán a Tartuffe-öt, ugyancsak Parti Nagy verziójában. Az újszegedi liget rekonstrukciója miatt, a tavalyi évhez hasonlóan a REÖK Szabadtéri Színpadon láthatják a nézők az előadást.

(Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok)

Kapcsolódó cikkek

Ezt láthatjuk jövő nyáron a Szegedi Szabadtérin
Herczeg Tamás marad a Szegedi Szabadtéri Játékokat élén
Shakespeare a párnája és Wagnerrel takarózik

süti beállítások módosítása