Ők a tavalyi Staféta díjazottjai

A 2017-es évben megvalósult Staféta Pályázat közönségdíj nyertese Olasz Renátó és Horváth János Antal Kitagadottak című előadása lett.

Idén a jelöltek között volt Császi Ádám  Templom című előadása, mely azoknak ajánlható, akiknek a hitük mellett humoruk is van, illetve Fekete Ádám  A Jeditanács összeül című tragikomédiája Pallag Márton, Jankovics Péter, Kárpáti Pál, Stefanovics Angéla, Sipos Vera, Terhes Sándor, Laboda Kornél szereplésével a másnaposság témakörében játszódik. Mészáros Máté  United Space of Ambivalence című táncelőadására is lehetett szavazni, amely a terekhez fűződő kettős viszonyunkat igyekszik vizsgálni. 

kitagadottak_1_1.jpgNagy Zsolt és Rába Roland a Kitagadottak előadásában (fotók forrása: FÜGE Produkció)

Olasz Renátó és Horváth János Antal alkotópáros egyetemi éveik alatt vitték színre Schiller-adaptációjukat a Haramiák című drámából Kitagadottak címmel, ahol Moor Ferenc szerepét Waskovics Andreára bízták. Pass Andrea a Staféta Pályázatnak köszönhetően valósíthatta meg második felnőtteknek írt Bebújós című darabját, melynek központi motívuma egy ártatlannak induló óvodai gyerekjáték.

A 2017-es évben megvalósult Staféta Pályázat közönségdíjért versenyzett még Szenteczki Zita és Juhász András (DNE Group) A halál kilovagolt Perzsiából című műve, mely egy valós idejű színpadi játék filmes eszközökkel megmutatva, és Vass Imre koreográfus táncelőadása is, a Standing Ground, mely az egyén és a közösség viszonyát veszi górcső alá. 

meszaros_mate_usa.jpgUnited Space of Ambivalence

Emellett két másik díj is gazdára talált. A Főváros a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját idén Mészáros Máténak az United Space of Ambivalence című táncelőadásért ítélték, melyet Budapest Főváros Önkormányzata nevében dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes ad majd át. A különdíj díjtárgyból, bruttó 150.000 Ft-os pénzjutalomból és egy Budapest élménycsomagból áll.

A Fidelio Fortissimo-díjat Zappe László  Szenteczki Zita és Juhász András alkotópárosának ítélte oda A halál kilovagolt Perzsiából című előadásért, amelyhez kapcsolódóan a díjazott produkció alkotócsapata exkluzív médiacsomagban részesül. A díjak kiosztására a nyertes alkotók előadásaikor kerül sor.

halal_kilovagolt.jpgJankovics Péter A halál kilovagol Perzsiából előadásában

A pályázat támogatói: Budapest Főváros Önkormányzata, BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció.

(Forrás: FÜGE)

Kapcsolódó cikkek

A következő évadban is folytatódik a Staféta - Interjú
Hét független alkotó 18 millió forintot kapott az idei Stafétán
Elstartolt a szavazás a STAFÉTA közönségdíjára

süti beállítások módosítása