Amit tudni szeretnél a kortárstáncról, most megkérdezheted

A MU Színház márciusban is lehetőséget ad egy beszélgetés keretén belül a kortárstánccal való ismerkedésre, most Duda Évával és Cserepes Gyulával.

Márciustól három alkalommal újra jelentkezik az Úgy táncolnék veled!, a MU színház tematikus eseménysorozata, mely lehetőséget kínál arra, hogy a kortárs tánc iránt érdeklődők még közelebb kerülhessenek a műfajhoz. A rendezvény a résztvevők számára minden alkalommal két elismert alkotó részvételével tart ingyenes szakmai programot. A márciusi alkalmak házigazdái Duda Éva táncos, koreográfus és Cserepes Gyula táncos, koreográfus. 

duda-eva-original-55494-horz.jpg       Duda Éva és Cserepes Gyula (forrás: MU Színház)

A márciusi beszélgetések a látvány szerepét vizsgálják a táncban, illetve a tánc szerepét boncolgatják a társadalomban, Szemessy Kinga tánckritikus, újságíró moderálása mellett. 

Az események három részből állnak. Elsőként az alkotók egymás hozott témáiból felkészülve tartanak szakmai párbeszédet, melynél a nézők is résztvevőkké válhatnak több ponton. Ezt követően a nézők bepillantást nyerhetnek egy-egy színpadi jelenetbe, melyet az alkotók a helyszínen elemeznek. A vetítés záró akkordjaként lehetőség nyílik az érintett témákban kérdéseket feltenni a művészek számára. Végezetül a már jól bevált közönségtalálkozók mintájára épülő záró blokkban a résztvevők kötetlenül beszélgethetnek az alkotókkal.  

A következő alkalom március 4-én, délután 4 órától lesz a MU Színházban.

(Forrás: MU Színház)

Kapcsolódó cikkek

A kortárstánc vajon mi?

süti beállítások módosítása