Hengergő – Új csecsemőszínházi bemutató a Kolibri Színházban

Az előadásban nem hangzik el beszéd, a játék a gyerekek halandzsanyelvén zajlik, amit zenei alaphangok és egyszerű énekelt ritmusok egészítenek ki.

Barátságos  mesetérré  alakul a Kolibri Színház előcsarnoka a „hengergők”, no meg a legkisebb nézők számára Török Ágnes és Szívós Károly új előadásában.

A jó csecsemőszínházi előadás nem mesejáték. A színpadi cselekvés nem történetet illusztrál, minden művész az általa választott színházi eszközökből teremt új világot” – írta korábban Novák János, a Kolibri Színház igazgatója az akkoriban még szokatlannak számító műfajról. A színház új előadása úgy tűnik, megfelel ennek a kritériumnak. 

_mg_5793.jpgForrás: Kolibri Színház

A „hengergők” ugyanis, ahogy az alkotóktól megtudtuk, kisebb-nagyobb kukacforma élőlények, akik mindenféle izgalmas kalandba keverednek a mintegy félórás játék során. „Az előadásban egy egyszerű formával, a hengerrel játsszunk, ami hol izgő-mozgó-kukucskáló hengergőkként, hol henger alakú kellékek vagy díszletelemek formájában jelenik meg. Igazi, csecsemőknek szóló játék ez – kézzel, lábbal, bábbal” – mondta Szívós Károly rendező, aki azt is elárulta, hogy az óriás hengerekben kúszva-mászva  a kis felfedezőkre csodás meglepetések várnak.

A játékot Bornai Szilveszter kíséri harmonikán. A báb- díszlet- és jelmeztervező Török Ági, a szcenikus Farkas István. A rendező munkatársa Horváth Csilla, a rendező Szívós Károly.

Az előadás helyszíne a Kolibri Színház új játszóhellyé avatott előcsarnoka, amit az alkotók megpróbálnak minél otthonosabb, meghittebb térré varázsolni a picik számára.

A Hengergő bemutatóját március 3-án, szombaton, 11 órakor tartják. Az előadás ezt követően március 4-én (két alkalommal) és április 7-én (szintén két alkalommal) látható a Kolibri Színházban.

(Forrás: Kolibri Színház)

Kapcsolódó cikkek

„Új világot teremteni” – Novák János írása a csecsemőszínházról
A Kolibri Színház a csecsemőktől az ifjakig kínál előadásokat

süti beállítások módosítása