Marton László újra rendez

A rendező, akit korábban többen is szexuális zaklatással vádoltak, Veszprémben szinte bizonyosan, és a Rózsavölgyiben is valószínű, ismét rendezni fog.

Sárosdi Lilla színésznő négy hónappal ezelőtt egykori zaklatójaként néven nevezte a Vígszínház akkori főrendezőjét, majd ezt követően többen is nyilvánosságra hoztak hasonló eseteket Marton Lászlóval kapcsolatban. Marton László lemondott vígszínházi pozíciójáról, ahogyan a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett tanári állását is szüneteltetni kezdte. A Vígszínházban éppen akkor tartottak A vadkacsa próbái, amelyet a főrendező állított volna színpadra, amely munka a kialakult helyzet hatására leállt

marton-laszlo.jpg       Marton László

Marton László miután kezdetben pert helyezett kilátásba Sárosdi Lillával szemben, később egy fura megfogalmazású nyílt levélben, amelyben nem ismerte el a történteket, bocsánatot kért minden általa megsértett nőtől, amely bocsánatkérést Sárosdi Lilla el is fogadott. A Vígszínházban jelenleg is sikerrel futnak korábbi rendezései: Óz, a csodák csodája, A Pál utcai fiúk, Játék a kastélyban. A Fuhu.hu értesülései szerint Marton Lászlót két helyre, a veszprémi Petőfi Színházba és a Rózsavölgyi Szalonba is hívták rendezni.

A Rózsavölgyi Szalon sajtóosztálya közleményben reagált az értesülésre:

Marton László már rendezett a Rózsavölgyi Szalonban, Spiró György  Elsötétítés című darabját. Miután az az előadás – amely rendkívül sikeresen ment több évadon át – „kifutott”, tárgyalni kezdett Zimányi Zsófia, a Szalon művészeti vezetője Marton Lászlóval, hogy van-e olyan új darab, amelyet később megrendezne a Szalonban Marton László. Ez az egyeztetés – a darabkeresés – egy éve indult, és még tart.

Egyébként jelenleg javában zajlik a következő évadunk teljes egyeztetése, s ahogyan eddig is, most is majd tájékoztatjuk a sajtót a konkrétumokról. 

szeljegy_eder_vera.jpg       Söptei Andrea, Hirtling István és Szervét Tibor az Elsötétítés előadásban (fotó: Éder Vera / Rózsavölgyi Szalon)

Oberfrank Pál, a veszprémi színház igazgatója a Fidelióhoz eljuttatott közleményben reagált a sajtóinformációra. Ebben megerősíti, hogy Marton László részt vesz a Petőfi Színház 2018/19-es évadában, és „átadja nagyszerű szakmai tudását” a színház társulatának.

Marton László osztályfőnököm és mesterem volt. Évek óta tervezzük veszprémi bemutatkozását. Számtalan, ma is nagy sikerrel játszott rendezése után a jövő évadban átadja nagyszerű szakmai tudását a Veszprémi Petőfi Színház társulatának és közönségének. Elkezdtük a közös munkát, a jövő évad előadásának tervezését. Örömmel várjuk a 2018/19-es évadunk bemutatójára a csodálatos, értő magyar színházi közönséget. Az új évad meghirdetése, a korábbi évekhez hasonlóan, áprilisban várható.

Oberfrank Pál

(Forrás: Fuhu.hu, Fidelio, Szinhaz.hu)

Kapcsolódó cikkek

Sárosdi Lilla kitálalt
A színműs hallgatók Marton László ideiglenes felfüggesztését kérik
A Vígszínház meg akarja szüntetni Marton László munkaviszonyát
Marton László lemondott
A FESZ nyílt fórumot hirdet a szexuális zaklatások és visszaélések megelőzése érdekében
Marton László mint értékteremtő
Etikai vizsgálatot indít a Színmű Marton László ügyében
Marton László mégsem perel
Marton László rendezése elmarad – A Vígszínház közleménye
Vecsei H. Miklós: „Nem játszhatnám el hitelesen Nemecsek Ernőt, ha most nem szólalnék meg”
„A Vígszínház mi vagyunk”
Marton László már Kanadában is zaklatási ügybe keveredett két éve

süti beállítások módosítása