Anna legenda a Tamási Áron Színház színpadán - FRISSÍTVE

A Tamási Áron Színház előadása elsősorban a zene és a mozgás nyelvén szólaltatja meg a Szent Anna-tóhoz kapcsolódó történetet.

A Szent Anna-tó keletkezéséről számtalan mítosz és legenda kering, melyek nem csak a természeti csodát, de a székely lelkületet is pontosan megragadják. Erdély egyik legköltőibb helyszínének a története nem véletlenül van tele zsarnoksággal, telhetetlenséggel és kapzsisággal. A lányok önfeláldozói magatartásának kérdése az emberiség élethez való viszonyának szimbóluma. 

anna_legenda.jpgAz előadás próbáján (fotó: Barabás Zsolt)

Az előadásban felsejlő történetfoszlányok forrása Tamás Menyhért  Szent Anna-tó regéje című műve, azonban a pszichológiai mélységek kibontását a társművészetek használata teszi lehetővé.

Mezei Kinga, a produkció rendezője, vajdasági származású, Szerbiában, Magyarországon és Erdélyben egyaránt jelenlévő színész-rendező, most dolgozik első alkalommal a társulattal. A körülötte lévő vajdasági és magyarországi alkotói stáb pedig szintén egy olyan színházi kultúrából érkezett, amellyel a sepsiszentgyörgyi társulatnak mindezidáig kevés élményszerű találkozása volt.

Az előadás eredetileg március 9-re meghirdetett bemutatója, a színház közleménye szerint „objektív okok miatt elmarad”.

Március 11-én, vasárnap este 7 órai kezdettel kerül sor az előadás előbemutatójára, 12-én, hétfőn pedig a hivatalos bemutatóra, szintén este 7 órától. A következő előadás időpontja: március 13-án kedden, este 7 óra.

A március 9-re vásárolt jegyek a hétfői előadásra érvényesek. Akinek nem megfelelő ez az időpont, a jegyeket visszaválthatja a sepsiszentgyörgyi Városi Szervezőirodában ma este  6 órától egészen március 16-ig.

(Forrás: Tamási Áron Színház)

süti beállítások módosítása