Alföldi Róbert talkshowját lemondták - FRISSÍTVE

Előző nap ott járt az országgyűlési képviselő, másnap pedig megjelent, hogy az előre meghirdetett, még a választások előtti beszélgetés elmarad.

A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem március 22-én estére hirdette meg az Alföldi Róberttel való beszélgetést, amelyre már a jegyértékesítés is elkezdődött. A zalaegerszegi kulturális intézmény a programot február végén indoklás nélkül lemondta. Pontosabban „technikai okokra” hivatkoztak, ami annak a szinonimája, hogy „nem mondjuk meg, miért”. 

futo_szlovak_judit.jpgAlföldi Róbert (fotó: Szlovák Judit)

Alföldi Róbert köztudomás szerint erősen kormánykritikus alkotóművész, aki sosem rejtette véka alá a véleményét. A regnáló hatalmat több helyen is cinikusnak és álságosnak nevezte, és azt is kifejtette, hogy véleménye szerint ez a hatalom a maga propagandagépezetével egy hazug valóságot hozott létre és tart fent. „Nálunk az érvénytelen népszavazás érvényes népszavazás. Ha egy civil kezdeményezés arról akar szavazni, hogy legyen-e olimpia, az hazaárulás és az olimpia kinyírása. Aki lop, az nem lop, és nincs korrupció sem. Nálunk nincs valóság. Valami cyberlétben élünk” – fogalmazott egy helyen.

A kormánypárti politikusok egy részének ezzel kapcsolatos gondolkodásmódját jól példázza, hogy amikor Jordán Tamás pályázatát nem támogatta a szombathelyi közgyűlés tavaly márciusban, az egyetlen szakmainak szánt érv a részükről az volt, hogy a színházalapító igazgató rendszeresen meghívta rendezni Alföldi Róbertet.

Ezek után joggal merülhet fel bárkiben, hogy Alföldi Róbert, aki egyszerre népszerű és vállalja a kormány működésével szembeni kritikáját, a választások előtt néhány héttel nem kívánatos a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem fenntartója, a zalaegerszegi önkormányzat számára.

Az érintett intézmény vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy folyamatosan készítik elő az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170 éves jubileumának programjait, és emiatt kellet lemondani a talkshowt. Többek között fixálásra vár a március 15-höz kapcsolódó történelmi konferencia is, melyet igyekeznek az előadók számára is megfelelő időpontban, március 15-höz legkorábban megtartani. Egyelőre két időpontot tudtak lefoglalni: március 20-át és március 22-ét. Annak érdekében, hogy a jubileumi konferencia biztosan megvalósuljon, szabaddá kellett tegyék mindkét lehetséges napra a termet.  

Arról is tájékoztattak minket, bíznak benne, hogy később pótolni tudják a beszélgetést Alföldi Róberttel. 

Török Ákos / Szinhaz.hu

süti beállítások módosítása