Két előadással támogatják a rászoruló művészeket Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház mindkét társulata idén is csatlakozik az UNITER  által meghirdetett Művészek a művészekért országos kampányhoz. 

Ennek jegyében március 8-án, délután 5 órakor, a Nagyteremben a Liviu Rebreanu Társulat a Dés László - Geszti Péter - Békés Pál: Cartea junglei / A dzsungel könyve című musicalt viszi színre, míg a Tompa Miklós Társulat március 18-án, vasárnap este 7 órától a Nagyteremben Somogyi Gyula – Eisemann Mihály – Zágon István: Fekete Péter című operettjét tűzte műsorra. 

fekete_peter_foto_bereczky_sandor-2818.jpgLászló Csaba (jobbra) a Fekete Péter előadásában (fotók: Bereczky Sándor)

Az előadások jegybevételét a kampány számlájára utalják. A jegybevételekből, adományokból és szponzori támogatásokból származó összegeket a Raiffeisen Bank Amzei téri kirendeltségénél megnyitott Színház Szolidaritási Alap számlájára lehet utalni: RO40RZBR0000060007801286. 

A Művészek a művészetért romániai országos kampány az UNITER (Romániai Színházi Szövetség) szervezésében zajló rendezvény, mely a 17. kiadásához érkezett, és az egészségügyi és létfenntartási gondokkal küzdő művészek támogatását szolgálja. 

fekete_peter_foto_bereczky_sandor-2845.jpgLászló Csaba és Hollai-Heiser Anna a Fekete Péter előadásában

A Fekete Pétert a marosvásárhelyi társulat Keresztes Attila rendezésében, szilveszteri bemutatóként vitték színre. A címszereplő Fekete Péter, azaz franciásan Pierre Lenoir annyira kétbalkezes, hogy, ha valakivel kapcsolatba kerül, az illetőt garantáltan valami romlás vagy kár éri. Fekete Péter pechje olyannyira kiszámítható, hogy egyenesen üzleti vállalkozást alapoznak rá.

(Forrás: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház)

süti beállítások módosítása