Kehlmann új darabja a Hatszín Teátrumban

Petrik Andreával és Rába Rolanddal állítják színpadra a szerző Szenteste című drámáját, amely egyszerre krimi és filozófiai párviadal. 

A másfél órás előadás voltaképpen egy kihallgatás: a nyomozó és a terrorizmussal gyanúsított filozófusnő intellektuális összecsapása. A világhírű osztrák–német író feszült hangulatú, valós időben játszódó színdarabja napjaink egyik legsúlyosabb dilemmáját járja körül. 

szenteste_petrik_andrea.jpgPetrik Andrea az olvasópróbán (fotók: Draskovics Ádám / Hatszín Teátrum)

 „Az volt a szándékom, hogy egy valódi dilemmát mutassak be, egy ténylegesen létező konfliktust, ahol az egyik oldalon a szabadság áll, a másikon a biztonság. Egy ilyen dilemmának nincs egyszerű megoldása” – mondta a Detschlandfunk Rádióban vele készült interjúban az író. 

Az ősbemutató februárban volt, a bécsi Theater in der Josefstadtban, ezt követte egy müncheni előadás. Német nyelvterületen kívül ez a budapesti lesz az első, és egyben ez a Hatszín Teátrum első idei premierje. A darabot Szilágyi Bálint fordította és állítja színpadra, a két szerepet Petrik Andrea és Rába Roland játssza. A látvány és zene Árvai György munkája, a jelmezterveket Szűcs Edit készíti. Az előadás bemutatója április 7-én lesz a Hatszín Teátrumban.   

szenteste_raba_roland.jpgRába Roland az olvasópróbán

Daniel Kehlmann áprilisban Budapestre látogat, ő lesz a Nemzetközi Könyvfesztivál idei díszvendége (ekkor mutatják be Tylll című regényének magyar fordítását). A darab április 22-ei előadásán ő is jelen lesz, utána pedig egy közönségtalálkozó keretén belül válaszol a nézők esetleges kérdéseires. 

(Forrás: Hatszín Teátrum)

süti beállítások módosítása