A Testről és lélekről nyert a főbb kategóriákban a magyar Oscaron

Noha Andy Vajna, filmügyi kormánybiztos személyesen nem volt ott a díjátadón, Bagi Iván és Nacsa Olivér a tőlük megszokott módon megidézte őt.

A Független Hírügynökség (Fuhu.hu) tudósítása szerint a Magyar Filmdíj díjátadásának menete a Vígszínházban egy az egyben az Oscar-gálára hajazott, a show-jelleg mellett többek között a díjként elnyerhető szobor alakjával is.

A játékfilmek kategóriájában nem volt nagy meglepetés. Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről elnyerte a legjobb filmnek járó díjat, emellett Enyedi Ildikó megkapta a legjobb rendezőnek és a legjobb forgatókönyvírónak járó elismerést is. A legjobb női főszereplő a játékfilmek kategóriájában Borbély Alexandra lett, Tenki Rékát pedig mellékszereplőként díjazták. A Testről és lélekről stábja így tehát összesen öt szobrocskát vihetett haza. 

os_1.jpgTenki Réka a díjátadón (fotók: Balogh Zoltán / MTI)

A Jupiter holdja, az 1945 és A Viszkis két-két díjat kapott. A Jupiter holdját az operatőri munkáért (Rév Marcell), illetve a látványtervezésért (Ágh Márton), míg Viszkist a vágásért (Kovács Zoltán), és a hangmesteri munkáért (Balázs Gábor) díjazták. Az 1945 pedig a zenéjéért (Szemző Tibor) kapott díjat, illetve a falusi kiskirályt játszó Rudolf Péter a legjobb férfi főszereplő lett. A játékfilmes kategóriában a férfiaknál a másik színészi díjat Znamenák István kapta Az állampolgár mellékszerepéért.

A tévéfilmek kategóriájában az Árulók szinte minden díjat elnyert: a legjobb tévéfilm lett, Fazakas Péter elnyerte a legjobb rendezés, Köbli Norbert a legjobb forgatókönyv, Sztarenki Dóra a legjobb női főszereplő, Hegedűs D. Géza pedig a legjobb férfi főszereplő díját.

A közönségdíjat Herendi Gábor kapta a Kincsem rendezéséért. A Kincsem, amely a tavalyi év legnézettebb filmje voltét szakmai díjat is nyert: a legjobb jelmezért (Bárdosi Ibolya), a legjobb sminkért/hajért (Fekete Rita, Makk Ildikó és Jónás Kata). 

dbzol20180311045.jpgA Testről és lélekről stábja a díjátadón

Az este házigazdája Nacsa Olivér volt, aki főként Andy Vajnára hegyezte ki a poénjait. A filmügyi kormánybiztos nem tette tiszteletét a gálán, de Bagi Ivánnak köszönhetően nem maradtunk teljesen Andy Vajna nélkül. Az ál-Vajna beszédet is tartott, amelyben elmondta, hogy nagyon bejött neki az élet Magyországon, de Nacsáék viccelődtek többek között a kormánybiztos kaszinóbizniszén és újkeletű magánéleti válságán a feleségével, Vajna Tímeával” – írta Tasnádi Kata a Fuhu.hu-n.

(Forrás: Fuhu.hu)

süti beállítások módosítása