Különleges performanszok a Bakelitben

A Ziggurat Project a Bakelti Multi Art Centerben egy különleges programot szervez, Happening Now! címen április 4-én. 

Érdekelnek-e minket társadalmunk mai problémái, a világ mai történései? A Ziggurat Projectet biztosan, és hisznek abban, hogy beszélnünk kell róluk. 

A programban több projekt alkotói fognak össze, munkáik így először láthatóak együtt. A projektek közös eleme, hogy mai világunk központi problémáira reflektálnak, interdiszciplináris és multimediális formában. Az előadások és mini-performaszok során ugyanis a mozgás, a zene és a vizualitás egyedi egyvelegét tapasztalhatjuk meg. 

anxiety_kovago_nagy_imre.jpgAnxiety (fotó: Kővágó Nagy Imre)

További különlegessége a programnak, hogy a társulat most először mutatja be Magyarországon a Road Trippin és Lélekhullám című mini-performanszokat, valamint a STYX 2.0 című projekt is. Előbbieket Franciaországban, a 7 Paths 1 Way Erasmus+ program keretében adta elő a társulat, a STYX 2.0-t pedig a tavalyi Spotter Trip fesztiválon, Linzben láthatta a közönség. 

A projektekben innovatív elemekből nem lesz hiány. A Road Trippin például egy improvizatív audiovizuális elemekből felépülő videó intalláció, élő zenével, a Lélekhullám pedig az emberi élet sérülékenységét sejtető performansz, mely video-mappinget alkalmaz. 

A programban szerepel továbbá a tavaly a Trafóban az Antré program keretében bemutatott Anxiety című előadás is. 

A részletekről az esemény Facebook oldalán lehet tájékozódni. 

(Forrás: Bakelit Multi Art Center)

süti beállítások módosítása