Alföldi Róbert mégis fellép Zalában

Miután Zalaegerszegen egyetlen hely sem akadt, amelyet bérbe adtak volna a vele való nyilvános beszélgetéshez, végül Zalaszentgróton elmondhatja a gondolatait.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, előbb az Egerszegi Páholy beszélgetéssorozatának helyet biztosító Városi Hangverseny – és Kiállítóterem mondta vissza az előre meghirdetett talkshowt a színész-rendezővel, majd egy civil kezdeményezés nem talált egyetlen olyan helyet sem Zalaegerszegen, amelynek a tulajdonosa teret biztosított volna a beszélgetésnek. 

alfoldi_meszaros_1.jpg                         Alföldi Róbert (fotó: Mészáros Csaba)

A Városi Hangverseny – és Kiállítóterem arra hivatkozott, hogy a szabadságharc évfordulójára szervezett programok miatt kellett visszamondani a felkínált időpontot. Ezt Alföldi Róbert, aki többször is erőteljesen kritizálta a jelenlegi országvezetést, már akkor „nevetséges és szánalmas indoknak” találta, és a hódmezővásárhelyi időközi választások következményének tartotta a visszamondást, ahol az ellenzéki összefogás legyőzte a kormánypárti jelöltet.

A gyanút, hogy fentről szóltak bele a történetbe nem csak a nehezen hihető indok valószínűsíti, de a nem sokkal korábban nyilvánosságra került eset is, amikor Zalaegerszeg fideszes többségű képviselő-testülete előbb megszavazta, hogy kikérik a Tiborcz István cégeivel kapcsolatos OLAF-jelentést, majd miután Vigh László fideszes országgyűlési képviselő személyesen „üvöltötte le” a polgármester fejét, másnap – teljesen jogszerűtlenül – ismét napirendre vették a kérdést. A fideszes városatyák arra hivatkozva változtatták meg korábbi szavazatukat, hogy elfáradtak, ezért hibáztak, amikor a jelentés kikérése, vagyis az ügy tisztázása mellet voksoltak. Ezek után a város hatályon kívül helyezte a korábbi döntést.

Ha valóban a kormányzó hatalom lehetetlenítette el az Alföldivel való beszélgetést, az komoly paranoiát sejtet a részükről, hiszen az eredeti beszélgetésben a megállapodás értelmében politikáról nem is esett volna szó. 

futo_szlovak_judit.jpgAlföldi Róbert (fotó: Szlovák Judit)

Alföldi később a civil kezdeményezés kudarcára nyílt levélben reagált. Hogy egy ilyen kezdeményezés nem talál ma Zalaegerszegen egyetlen helyet sem, amit bérbe adnának a vele való beszélgetésre, véleménye szerint a hatalom paranoiáján túl azt jelenti, hogy „Igenis létezik ma fenyegetés, és zsarolás és félelem Magyarországon. És nem lehet ma egy civil rendezvényt megszervezni, ha az a kormány vélt érdekeit sérti”.

A Zalaegerszegről kiszorírtott Alföldi Róbert végül mégis fellép a megyében még a választások előtt. A színész-rendezővel Veiszer Alinda fog beszélgetni a zalaszentgróti művelődési központban március 24-én. A megoldás kulcsa az, hogy a településnek polgármestere Baracskai József ellenzéki városvezető. 

Ahogy az esemény FB oldalából kiderül, ezúttal nem lesz tabu a beszélgetésen sem a közélet, sem a politika.

(Forrás: Facebook, Szinhaz.hu)

Kapcsolódó cikkek

Alföldi Róbert talkshowját lemondták
Alföldi Róbert előtt teljesen bezárult Zalaegerszeg

süti beállítások módosítása