A kolozsvári színinövendékeket díjazták a kecskeméti Szín-Tár találkozón

Az MMA díját a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem hallgatói nyerték, akik két Shakespeare-vizsgájukat hozták el Kecskemétre.

Március 20. és 24. között immár kilencedik alkalommal rendezte meg a kecskeméti Katona József Színház a színész mustrát. A nagy érdeklődésre való tekintettel dupla előadást tartottak Cserhalmi György kaposvári tanítványai, akiknek Bánk-misszió című osztályterem-színházi vizsgáját a Katona József Gimnáziumban láthatta a közönség. Szintén duplázott a másodéves Cseke-osztály az Auschwitz-Birkenauba deportált Ovics családról szóló Mengele törpéi előadással, amelyet a darab szerzője, Réczei Tamás állított színpadra. 

bankban_misszio_eorifoto-7411_1.jpgBánk-misszió (fotó: Eöri Szabó Zsolt)

A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemet Zsótér Sándor és Börcsök Enikő negyedéves növendékei képviselték A vadkacsával, Fodor Tamás rendezésében. Az Újvidéki Művészeti Akadémiáról László Sándor és Balázs Áron osztálya érkezett Beckett-vizsgájukkal, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói pedig Augusztus című produkciójukkal léptek közönség elé, amelyet Bruno Schulz novellái alapján Balázs Zoltán állított színpadra.

A találkozó történetében először nyerték el az MMA díját a kolozsvári színinövendékek, akik a Rómeó és Júliát, valamint az Ahogy tetszik című vígjátékot mutatták be, mindkettőt Keresztes Attila rendezésében. 

a_vadkacsa_k_p.jpgA vadkacsa (forrás: Katona József Színház)

Újdonság volt, hogy a Károli Gáspár Református Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hallgatói is bekapcsolódtak a Szín-Tár eseményeibe: a színháztudomány mesterképzésben részt vevő diákok vezették az előadásokat kísérő szakmai beszélgetéseket.

A találkozó nyitónapján a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült vizsgafilmeket láthatott a közönség, másnap pedig a kecskeméti rajzfilmstúdió sokszoros díjnyertes szerzői filmjeiből tekinthettek meg sokszínű válogatást.  

(Forrás: Katona József Színház, Kecskemét)

Kapcsolódó cikkek

Kecskeméten bemutatkoznak a jövő színészei

süti beállítások módosítása