Soós Péter vezetheti tovább a Ferencvárosi Pinceszínházat

A teátrum jelenlegi igazgatója egyetlen pályázóként a ferencvárosi közgyűlés egyhangú döntése alapján vezetheti tovább a Pinceszínházat a következő öt évben.

Az igazgatói pályázat kiírása azért vált szükségessé, mert a Pinceszínház tavaly novembertől önállóvá vált a korábbi anyaintézményétől, a Ferencvárosi Művelődési Központtól, hivatalos neve így Ferencvárosi Pinceszínházra változott. 

soos_peter.jpg       Soós Péter (jobbra) A Gézagyerek olvasópróbáján (forrás: Pinceszínház)

Soós Péter három év munka után egyedül pályázott a színház vezetői posztjára, megválasztását a testület egyhangúlag támogatta, így 2023. június 30-ig ő irányíthatja a teátrumot.

Az igazgató a pályázatában kifejtette, hogy a Pinceszínház minőségi szórakozást kíván nyújtani a közönségnek. Amellett, hogy kiemelten fontosnak tartja a kortárs magyar darabok színpadra állítását, elkötelezett a humor, a nevetés mellett is.

Tasnádi István két művét, a Finitót és a Paravarietét a szerző testvére, Tasnádi Csaba állította színpadra. Háy János  A Gézagyerek című művét a színház vezetője rendezte. Az évad végén, májusban tartják Háy János  Herner Ferike faterja című darabja előbemutatóját Börcsök Enikő színész rendezésében. A színház műsorán szerepel még Székely Csaba  Bányavirág és Spiró György  Prah című műve is. 

hay_janos_a_gezagyerek.jpgMolnár Csaba, Tóth Zoltán, Takács Géza és Kaszás Gergő A Gézagyerek előadásában (forrás: Pinceszínház)

Mindezek mellett a világ- és a magyar irodalom más kiemelt fontosságú darabjait is műsorra tűzik, kamaraszínházi előadások formájában. Jelenleg Moliere Tartuffe-ja és Márai Sándor  Varázs című művei is szerepel a repertoárban. A Pinceszínház a legkisebbeket Lázár Ervin   A Négyszögletű Kerek Erdő és Michael Ende  A pokoli puncs-pancs című mesedarabjával is várja.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

A Gézagyerek - Háy János bemutatóra készül a Pinceszínház
Hat színház vezetésére írtak ki idén pályázatot

süti beállítások módosítása