Hernádi Judit és Kern András jutalomjátéka a Belvárosi Színházban

A két népszerű színész az Orlai Produkció Valódi hamisítvány című előadásában szerepelnek együtt.

Nem először láthatóak közösen a Belvárosi Színház színpadán, hiszen már a Hitted volna? című előadásban is játszottak együtt. Stephen Sachs amerikai szerző Valódi hamisítvány című vígjátékát Valló Péter rendezésében április 13-án mutatják be a Belvárosi Színházban. 

orlai_valodi_hamisitvany_olvasoproba1.jpgKern András és Hernádi Judit az olvasópróbán (fotó: Pénzes Kristóf)

Mint a történet szereplőiről olvasható, Maude különc, szabadszájú és harsány nő, Lionel pedig kifogástalan modorú, művelt és meglehetősen cinikus férfi. Ők ketten talán soha nem találkoztak volna, hiszen Maude munkanélküli pincérnőként egy lakókocsiparkban él Kaliforniában, Lionel pedig egy neves művészeti alapítványnál dolgozik a kontinens másik felén, New Yorkban.

Csakhogy Maude-nak van egy féltve őrzött kincse: egy szerinte milliókat érő Jackson Pollock festmény, amelynek a valódiságáról szeretne hiteles szakértői véleményt kapni, és most Lionelre vár a feladat, hogy megállapítsa, Maude festménye valódi-e vagy csak hamisítvány. „Azonban a találkozó, vagyis a hivatalos értékbecslés nem úgy sül el, ahogy normálisan számítanánk rá, és nemcsak a képről, de szinte minden másról is kiderül, hogy nem az, aminek elsőre látszik” - olvasható a darab ismertetőjében.

Az előadás díszletét Valló Péter tervezte, a művészeti vezető Zöldi Gergely, az előadás producere Orlai Tibor. A darabot Kovács Krisztina fordításában játsszák. A bemutatót követően április 14-én, 27-én, valamint május 17-én, 25-én és 30-án is látható az előadás a Belvárosi Színházban.

(Forrás: Orlai Produkciós Iroda, MTI)

süti beállítások módosítása