Béres Ilona és Fodor Tamás együtt játszik a Magyar Színházban

A két színművész Ionesco életvégi tragikus tréfájában,  A székekben találkozik színpadon először.

Fodor Tamás és Béres Ilona ​egymástól eltérő utat járt be. Fodor Tamás az alternatív színházak felől​ érkezett​, színészként, rendezőként, színházalapítóként (még szinkronrendezőként is) működött az évtizedek alatt, míg Béres Ilona a hagyományos kőszínházi karrierjéből kirándult időnként az alternatív irányba. 

sems-0611.jpgBéres Ilona és Fodor Tamás az előadás imázsfotóján (fotó: Semsei Eszter)

Az előadás lehetőséget ad a két művésznek arra, hogy maró öniróniával és humorral mutassák meg mindazt, amit az ő életkorukban a színházról, az életről, a párkapcsolatokról, a társakról, a világról tudniuk lehet. 

A székek egy öreg házaspárról szól, akik egy tenger övezte kis sziget tornyában élnek​,​ és a férfi a nagy és végső életigazságát még utolsó erejével megosztaná a világgal. A világ erre csak a maga módján vevő. A kinyilatkoztatásra érkező vendégek láthatatlanok​,​ és csak a színpadon elszaporodó székek száma jelzi, hogy egyáltalán vannak.

​Az előadás rendezője Szabó K. István. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemről indult, művészeti vezetőként, főrendezőként dolgozott Romániában, aztán Németországban és az Egyesült Államokban is. A Magyar S​zínházban ez a második rendezése, az előző Visky András: Júlia című darabja volt. 

A székeket április 27-én mutatják be a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadján​.

(Forrás: Magyar Színház)

süti beállítások módosítása