Egy ifjúsági előadást mutat be a Kolibri Színház a kirekesztésről és az elfogadásról

A Repül az alma című svéd-magyar koprodukció egy emberkerülő öregúrról és a magányába betoppanó unokájáról mesél el egy történetet.

A tizenéveseknek szóló darabot a népszerű svéd színpadi szerző és dramaturg, Anders Duus írta a színház felkérésére, és a svéd-magyar Benedek Judit állítja színre.  

Anders Duus neve nem ismeretlen a Kolibri Színház közönsége számára, hiszen ő jegyzi szerzőként a hét évig futott Boni és Klájd kereket old című előadást is, amelyet szintén a stockholmi illetőségű rendezőnő vitt színpadra. Benedek Judit Kolibriben bemutatott korábbi munkái közé tartozik a stockholmi Teater de Vill-lel koprodukcióban készült Európai történet, valamint a Kirúgberúg és a Mama kerestetik

alma_nyomdai.jpg

A Repül az alma egy zárkózott, emberkerülő öregúrról szól, akinek magányába egy nap betoppan az unokája, akivel korábban szinte semmi kapcsolata nem volt. A mogorva öreget a falubeli gyerekek sátánfajzatnak hívják, és a saját rohadt almáival dobálják a házát. Vajon miért? Mi működteti a kirekesztő indulatokat, lehet-e bármit tenni ellenük? Vajon egy új, fiatal generáció képes lesz-e meghaladni a múltban gyökeredző előítéleteket?

Az előadás szereplői: Alexics Rita, Fehér Dániel, Megyes Melinda, Németh Viktória (KIMI-Kolibri Stúdiós) és Tóth JózsefAnders Duus művét Kúnos László fordításában láthatja a magyar közönség. A darab díszlet- és jelmeztervezője Mats Persson, a szcenikus Farkas István, a kellékesek Reymeyer Dóra és Pimvicska Letícia, a rendező munkatársa Hajsz Andrea, a rendező Benedek Judit.

A 11 éves kortól ajánlott előadás premierjét április 7-én délután 5 órakor tartják a Kolibri Pincében.

(Forrás: Kolibri Színház)

süti beállítások módosítása