Kövekkel a zsebében – Szatmárnémeti vendégelőadás a Magyarság Házában

Marie Jones keserédes komédiájában két szereplő alakítja a történet több tucatnyi szerepét. Április 21-én, este 7 órától ingyenesen nézhető meg a Magyarság Házában.

A szatmárnémeti Harag György Társulat a 2015/2016-os színházi évadban mutatta be az előadást. A kistermi produkciónak a szereplői Moldován Blanka és Rózsa László, ők alakítják az összes szereplőt, kezdve az események színhelyéül sziolgáló kicsi ír falu egyszerű lakosaitól a hollywoodi díváig. 

kovek.jpgMoldován Blanka és Rózsa László az előadásban (forrás: Harag György Társulat)

Az előadás rendezője Balogh Attila, a látványtervet Dobre-Kóthay Judit UNITER-életmű-díjas díszlet- és jelmeztervező elképzelései alapján Szabó Anna készítette el.

Az előadás 2016. június elsejei bemutatója óta számos alkalommal került színpadra. Nagy sikerrel játszotta a társulat bérletszüneteben és választott bérletben is. Az előadás vendégszerepelt továbbá Nagykárolyban és Nagybányán és részét képezte a TranzitFeszt nemzetközi színházi fesztivál valamint a Partiumi Magyar Napok programjának.

Jake és Charlie egy kis írországi faluban élnek, amelyet egy hollywoodi stáb filmforgatás céljából látogat meg. Őket is beválogatják a készülő alkotás statisztái közé. A Belfastban élő Marie Jones írónő e két szereplő által egy egész világot varázsol a színpadra, ők alakítják a darab összes karakterét, és bravúros váltásokkal más-más szereplő bőrébe bújva mutatják be a forgatást. A Kövekkel a zsebében világsikert hozott szerzőjének és számtalan nyelvre fordították már le.

(Forrás: Magyarság Háza)

süti beállítások módosítása